Diari digital d'Andorra Bondia

Baró s’imposa a Albós amb claredat i el PS+I es queda sense representació


Escrit per: 
Redacció

El candidat de Ciutadans Compromesos (CC), David Baró, es va proclamar ahir cònsol major de la Massana després de guanyar clarament amb el 48,30% dels vots.

Si bé els primers compassos de l’escrutini feien preveure un resultat ajustat amb Moviment Massanenc (MM), la llista liderada per David Baró va anar eixamplant les diferències a mesura que es van anar recomptant les paperetes, per acabar aconseguint un total de 779 vots, mentre que la candidatura de Robert Albós en va acumular 591, el 36,64%. La candidatura del Partit Socialdemòcrata i Independents (PS+I), encapçalada per Carol Cureau, es queda fora del Comú en haver obtingut 243 vots, el 15,07% del total.
D’aquesta manera, la candidatura de Ciutadans Compromesos estarà representada al Comú amb 9 consellers i Moviment Massanenc en tindrà 3. De la seva banda, el PS+I es torna a quedar sense representació al Comú de la Massana després de ser-hi present durant els últims quatre anys i d’haver aconseguit el 42% dels vots en els comicis del 2007, en què tan sols hi van concórrer dues llistes.
Un cop coneguts els resultats, el cònsol electe, David Baró, es va mostrar satisfet amb la victòria obtinguda i va estendre la mà a Moviment Massanenc per treballar de forma conjunta “en clau de país”. En aquest sentit, el líder de CC va assenyalar que dóna “ple suport al projecte nacional de Demòcrates per Andorra (DA)” i que una de les primeres accions que farà com a cònsol major serà “asseure’m a parlar amb el Consell General i amb el cap de Govern”. Així mateix, Baró es va mostrar “sorprès” que el PS+I s’hagi quedat sense representació i va assegurar que “serem un Comú de tots”.
De la seva banda, el candidat d’MM, Robert Albós, va afirmar que faran una oposició constructiva per sortir de la crisi econòmica i que defensaran el seu programa. En aquest sentit, Albós va explicar que durant la campanya han copsat que hi ha gent que passa per grans dificultats i va assenyalar que “ens esforçarem a sortir d’aquest mal pas”. Pel que fa a la mà estesa del ja cònsol electe per treballar conjuntament, Albós es va mostrar disposat a parlar-ne, ja que hi ha punts de coincidència en els programes, i va assegurar que “amb feina constructiva ens hi trobaran”.
Finalment, la candidata de PS+I, Carol Cureau, es va mostrar decebuda pel fet que la seva formació s’hagi quedat fora del Comú, però va deixar clar que seguiran treballant per la parròquia. Cureau va admetre que “els resultats no han estat a l’altura de les nostres expectatives” i va afegir que “caldrà fer una reflexió interna, primer al comitè local de la Massana i després a l’executiva del partit”. Cureau va recordar que la llista que van presentar era molt renovadora i va dir que “el relleu generacional està garantit a la Massana”.
 
Els dotze consellers
Amb els resultats aconseguits, Raül Ferré acompanyarà David Baró com a cònsol menor, mentre que la resta de consellers de la majoria seran Olga Molné, Miquell Llongueras, Sandrina Bonet, Sergi Balielles, Jael Pozo, Maria Pilar Gabriel i Luis Miguel Ribeiro. Així mateix, el grup de l’oposició estarà format per Robert Albós, Jordi Serra i Robert Call. 

Participació a la baixa
L’índex de participació de la Massana va seguir la tendència global a la baixa, tot i que de manera més moderada, amb una caiguda de cinc punts respecte a les comunals del 2007. Així, el 74,21% dels electors massanencs van exercir ahir el seu dret a vot, mentre que en els comicis anteriors el percentatge va ser del 79%.
Amb tot, el nombre de votants creix en termes absoluts, com a conseqüència de l’augment del cens electoral. D’aquesta manera, aquestes eleccions s’han registrat 1.761 vots entre un total de 2.373 votants, mentre que quatre anys enrere van ser 1.561 de 1.976. Pel que fa al vot judicial, hi ha hagut 658 persones que s’han decantat per aquesta opció, el 27,73%, mentre que el 2007 n’hi va haver 446 (22,57%).

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte