Diari digital d'Andorra Bondia

Baró titlla d’“insubmissió institucional” el rebuig de les vicepresidències del PS


Escrit per: 
Redacció

El president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, va afirmar ahir que interpreta el rebuig de les vicepresidències de les comissions parlamentàries com “una rebequeria o una certa insubmissió institucional” de l’oposició.

Baró va afegir que el PS està actuant “sense cap empara reglamentària” i va replicar al president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, que el reglament  del Consell General “no només dóna drets sinó que també comporta obligacions”.
Pel que fa a les acusacions de Bartumeu d’haver-los imposat els càrrecs, el polític demòcrata va sostenir que, després de proposar-los les presidències d’Educació, Recerca, Cultura i Esports i d’Ordenament Territorial, i les vicepresidències de Finances i d’Exteriors, el grup socialdemòcrata “no va arribar a formular cap contraproposta”, a diferència d’altres propostes fetes per la majoria.
Baró va opinar que els representants del grup socialdemòcrata van rebutjar les vicepresidències “potser contrariats per no haver arribat a un acord sobre la mida de les comissions”, fixades en cinc membres, i va assegurar que la contraproposta que van rebre era tècnicament impossible, donada la falta d’efectius. Pel que fa a la possibilitat de ponderar el vot perquè els socialdemòcrates poguessin tenir dos membres en lloc d’un, Baró va replicar que el reglament només permet l’ús d’aquesta figura de forma excepcional, i no com a norma general.
Finalment, Baró va opinar que al PS “li costa assumir la nova situació parlamentària” i va apuntar que no voldria que “des de la minoria es trepitgés el principi que quan no hi ha un acord el criteri de la majoria preval”. Així,  va recordar a Bartumeu que “a les dues legislatures anteriors es va arribar a un acord inicial [sobre les comissions], però amb una majoria relativa”.
Baró va fer aquestes declaracions després de la sessió de Consell General, en què es va elegir per assentiment els membres de la comissió permanent i de les delegacions del parlament al Consell d’Europa i de l’OSCE. Cal recordar que la comissió permanent estarà formada per Josep Anton Bardina, Olga Gelabert i Mariona González per a la circumscripció nacional, i Carles Enseñat, Montserrat Gil i Sílvia Riva per a la circumscripció parroquial.

 

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

no voler formar part d'una cosa en la que no creus, no es insubordinacció porteu un mes i ja es comença a veure que ha tornat el pasat. srs. de D.A. feu feina ràpid perque os quede poc temps.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte