Diari digital d'Andorra Bondia

Bartumeu apel·la a l’esperit europeista d’Andorra a Estoril


Escrit per: 
Redacció


El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va apel·lar ahir a la vocació europea d’Andorra i al coneixement com a factor estratègic de desenvolupament, en la participació en la 19a Cimera iberoamericana, que se celebra a Estoril.

El primer parlament de Jaume Bartumeu davant dels líders iberoamericans va començar amb una breu referència a l’accident del 7 de novembre en què van perdre la vida cinc treballadors portuguesos. Aquesta referència va servir a Bartumeu per destacar la contribució de la mà d’obra d’origen portuguès al creixement d’Andorra, sobretot en el sector de la construcció.
Pel que fa a la part central del parlament, el cap de Govern va expressar la vocació europea dels andorrans i la voluntat d’establir lligams amb altres continents, cosa que es fa evident amb la seva participació en una cimera en què la majoria de països presents són de l’Amèrica Llatina. Així mateix, Bartumeu va reiterar el suport andorrà a la candidatura portuguesa com a membre no permanent del Consell de Seguretat de les Nacions Unides.
En el terreny del desenvolupament, el màxim responsable de l’executiu va explicar el seu punt de vista respecte de la necessitat de treballar pel coneixement com el factor estratègic de desenvolupament de la societat. “Forma part del programa del meu Govern adaptar l’economia andorrana a la societat del coneixement, desenvolupar la capacitat d’innovar i emprendre, estimulant la cooperació i fomentant la igualtat d’oportunitats per augmentar els nivells de cohesió social, especialment entre els més desafavorits”, va apuntar Bartumeu, que va afegir que “l’educació és l’eix central del desenvolupament i un element fonamental en la construcció de la ciutadania”.
D’altra banda, Bartumeu  va apuntar la necessitat d’“incorporar un component de diàleg social i institucional, de col·laboració entre els diferents agents econòmics i socials, públics i privats, que complementi, col·labori, qüestioni i es beneficiï d’aquest programa”. En aquest sentit, el cap de Govern va incidir en la necessitat de posar les noves tecnologies a disposició dels agents econòmics, amb l’objectiu final de modificar el model econòmic per permetre la modernització del sector empresarial i apostar pel desenvolupament tecnològic per augmentar la competitivitat de les empreses.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte