Diari digital d'Andorra Bondia

Bartumeu considera 'lamentables' les cartes enviades pels empresaris als treballadors sobre el tancament dels diumenges


Escrit per: 
Agències / Foto: E.F.


El cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha assegurat haver llegit una de les missives que alguns empresaris del Principat han fet arribar als seus treballadors per convèncer-los de la idoneïtat d'obrir totes les tardes de diumenge.

Bartumeu ha qualificat aquestes cartes de 'lamentables' i 'al límit de l'ètica' i considera que busquen 'portar les relacions laborals a uns nivells que en un Estat de Dret i democràtic com és l'andorrà, no s'haurien de provar de portar'.

Els sindicats han denunciat que alguns empresaris haurien obligat als seus treballadors a signar en contra del tancament, i que els hi han enviat cartes en què exposen que aquesta mesura pot comportar una pèrdua de beneficis i, en conseqüència, una pèrdua de llocs de treball. Un fet que, segons Bartumeu, pot comportar 'problemes de cohesió social' i que 'no són maneres' d'actuar.

Així mateix, alguns comerciants han plantejat la possibilitat d'obrir igualment aquest diumenge a la tarda, malgrat puguin rebre multes per part dels agents de Policia. Bartumeu ha assenyalat que no té 'cap dubte que la immensa majoria dels empresaris i comerciants' del Principat 'són respectuosos amb l'Estat de Dret i per tant no fa falta policia per recordar-los-hi les obligacions de complir les normes'.

Tot i així, també ha recordat que 'les autoritats tenen l'obligació de complir i fer complir les normes' i que 'el consell de ministres es podrà plantejar si hi haurà sancions o no' en cas que hi hagin incompliments del Decret d'horaris comercials.

Respecte al possible greuge que pot suposar que el Saló Outlet del Prat del Roure estigui obert fins a les set del vespre d'aquest diumenge i els comerços no puguin fer-ho, el cap de Govern ho ha comparat amb la Fira medieval d'Andorra la Vella, en la qual no es controlen els horaris d'obertura i tancament i ha afirmat que es tracta 'd'una situació normal en què alguns, des de plantejaments forassenyats, voldrien portar a la consideració d'anormal'.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte