Diari digital d'Andorra Bondia

Bartumeu considera que el nou marc tributari estarà aprovat a finals d’any


Escrit per: 
M. M.

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, espera tenir enllestit el gruix del nou marc tributari a finals d’aquest any, un fet que li permetria començar a negociar els convenis de no doble imposició a principis del vinent.

Després de passar els esborranys als grups parlamentaris, el consell de ministres va aprovar ahir el paquet de projectes de llei que regularan la imposició indirecta, entre els quals hi ha l’impost de societats, amb un gravamen del 10 per cent.
Segons va explicar el màxim responsable de l’executiu durant la compareixença posterior al consell de ministres, els textos aprovats ahir no inclouen variacions respecte dels que es van presentar, ara fa tres setmanes, als grups parlamentaris, que han optat per no fer aportacions prèvies a la tramitació parlamentària. Així mateix, Bartumeu va assenyalar que “ningú no podrà dir que el Govern no ha presentat [els projectes de llei] en un termini raonable” i va calcular que “l’entrada a tràmit hauria de permetre aprovar-los a finals d’any”, malgrat no haver demanat el procediment d’urgència.
D’aquesta manera, en el cas que es compleixin les previsions del Govern, a finals d’aquest any quedarà regulat el nou marc d’imposició directa, format pels impostos sobre la renda de les activitats econòmiques i sobre la renda dels no residents fiscals, així com l’esperada llei de societats. En aquest sentit, el cap de l’executiu va donar a entendre que a partir del 2010 es podrien començar a signar els convenis de doble imposició, sempre que la llei de societats que aprovi el Consell General mantingui “el topall del 10 per cent que marca Europa”.

Intercanvi d’informació
D’altra banda, Bartumeu va anunciar ahir el calendari de signatures d’acords d’informació, que portarà el Govern a firmar cinc convenis en els sis dies vinents.
El primer escenari serà Viena, on el ministre de Finances, Pere López, es trasllada avui per signar amb Àustria. Divendres serà el torn de Liechtenstein i Mònaco, mentre que dilluns es formalitzarà la firma amb San Marino. Finalment, el cap de Govern signarà dimarts, al Principat, l’acord d’intercanvi d’informació fiscal amb el ministre de Finances francès.
Bartumeu va anunciar també que els convenis amb Itàlia i Bèlgica estan “a punt” de ser signats i que ja ha rebut la proposta dels Països Baixos. A més d’Holanda, durant el mes d’octubre el Govern preveu signar amb Islàndia, Noruega, illes Fèroe i Groenlàndia, mentre que Espanya és un altre Estat amb el qual les negociacions estan avançades. D’aquesta manera, el cap de l’executiu va assegurar que “a la tardor haurem arribat a la xifra de dotze països, i esperem superar-la”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte