Diari digital d'Andorra Bondia

Bartumeu constata a Hass la voluntat de crear una secretaria per a la igualtat


Escrit per: 
Redacció


El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va rebre ahir la secretària general de la Internacional Socialista de Dones, Marlène Hass. Durant la trobada es va parlar de la situació de les dones al Principat.

En aquest sentit, Bartumeu va exposar a Haas la seva voluntat de crear una secretaria d’igualtat, perquè aquesta intenció ja figurava en el programa electoral del PS.
Pel que fa a la despenalització de l’avortament, Bartumeu va explicar que els socialdemòcrates mantenen la voluntat de modificar la normativa actual, tot i que aquesta proposta no figura en les prioritats assenyalades en el discurs d’investidura del cap de Govern.
D’altra banda, el cap de Govern va exposar a Haas la proposta andorrana d’acostament a la Unió Europea. Els dos dirigents van comentar les noves perspectives que sorgeixen de la declaració relativa a l’article 7 bis del Tractat de la UE (Tractat de Lisboa), que assenyala que la UE “...tindrà en compte la situació particular dels països de petita dimensió territorial que mantenen amb ella relacions específiques de proximitat.”
Hass va visitar també la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer. Després de la trobada, la secretària general de la Internacional Socialista de Dones va exposar que Ferrer “és un exemple i un model a seguir per a totes les dones del país” i es va mostrar convençuda que “les dones avançaran molt en aquest país amb cònsols com ella”.
Per la seva banda, Ferrer també va elogiar la tasca de la secretària general de la Internacional Socialista per la igualtat de les dones. La cònsol va concloure que un dels problemes que hi ha a Andorra és que les dones “no acaben d’implicar-se” en la vida política i va afegir que és important que ho facin per avançar en determinats aspectes.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte