Diari digital d'Andorra Bondia

Bartumeu creu que les reunions de cònsols haurien d'estar regulades per un text amb rang de llei


Escrit per: 
Agències

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, creu que seria necessari regular les reunions de cònsols amb un text amb rang de llei que transformés el Reglament que es va fer en el seu moment, l'any 1993, que no garanteix els drets de les minories ni un control suficient de l'executiu comunal.

Per això pensa que el text amb rang de llei és la millor opció ja que és 'com la Constitució assenyala que s'han de regular els drets i llibertats'. Bartumeu ha fet aquestes declaracions al programa Ningú és perfecte de Ràdio Valira.
El cap de Govern ha manifestat que caldria regular les reunions de cònsols perquè, ara per ara, no és una institució, i el problema és que s'adopten decisions sense estar debatudes al consells de comú. De fet, Bartumeu ha assenyalat que els han arribat algunes queixes, i ha recordat que això s'hauria resolt si s'hagués acceptat la proposició de llei que els socialdemòcrates van presentar en l'anterior legislatura per transformar el Reglament encara vigent en un text amb rang de llei.
Bartumeu ha explicat que aquesta qüestió ha estat debatuda en el si del partit, i que el grup parlamentari hi està treballant i que en parlarà amb els càrrecs electes comunals, però creu que aquest buit legal s'ha de resoldre perquè 'les minories puguin realment jugar el seu paper'. Bartumeu ha recordat que la llei electoral va voler que els comuns tinguessin un govern fort, i això de vegades deixa les minories 'molt reduïdes'. 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte