Diari digital d'Andorra Bondia

Bartumeu critica que DA faci el programa segons les peticions


Escrit per: 
Redacció

El candidat socialdemòcrata a les properes eleccions, Jaume Bartumeu, va retreure ahir a Demòcrates per Andorra (DA) que construeixin el programa “sobre la base de peticions a sectors” i de la confrontació al projecte socialdemòcrata. Bartumeu va sostenir que aquestes pràctiques suposen moviments “poc coherents”. 

En aquest sentit, va argumentar que dir “el que la gent vol sentir” suposa que es facin “propostes molt genèriques que entren en contradicció” amb l’anterior acció de govern.
“Quan un no té programa, s’ha de fer en relació amb els que en tenen”, va apuntar Bartumeu, que va afegir que “no es pot anar parròquia per parròquia per retallar el que diuen els socialdemòcrates”, i va posar d’exemple la construcció de l’arxiu nacional. Sobre aquesta qüestió, va afirmar que els demòcrates “no s’acaben de posar d’acord entre ells”, ja que “el Comú de la Massana vol tirar endavant la part que li correspon”.
Pel que fa a la reducció del dèficit, el cap de Govern va apuntar que “s’hauria de ser més concret quan es diu que es vol rebaixar la despesa corrent”, en referència a la voluntat expressada pels demòcrates de disminuir-la fins al 60% del pressupost en quatre anys. El candidat socialdemòcrata va assegurar que “no aprimarem ideològicament l’Estat” i es va expressar la voluntat de cobrir les places necessàries dels cossos especials. “Si s’han de convocar edictes perquè falten places a cobrir, no regatejarem, especialment quan es tracta de la seguretat”, va assenyalar. En contrapartida, Bartumeu va avançar que no se substituirà la plaça de director adjunt d’Ordenament Territorial, després que Esteve Comes hagi rellevat Eron Estany al capdavant del departament.
D’altra banda, el candidat es va comprometre a estudiar al Consell General la manera de garantir la cobertura sanitària dels estudiants majors de 25 anys i la situació dels autònoms. En aquest sentit, Bartumeu va advocar per buscar a l’arc parlamentari el mateix consens aconseguit en l’aprovació de la Llei de la CASS.

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

Sr Bartumeu, deixi que cada partit faci el seu programa, que el votant ja és prou intel·ligent per adonar-se'n. O és que també ens ha de dir com hem d'actuar, fer, etc? Que no n'ha après ja?
Vosté mai serà, ni sabrà ser, un cap de Govern!!! Sigui on sigui, sempre serà l'eterna oposició i actuarà com a tal! Plegui i veurà com el PS treu més bons resultats!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte