Diari digital d'Andorra Bondia

Bartumeu demana comparèixer per abordar l’estat de l’acord monetari


Escrit per: 
M. F.

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha demanat comparèixer davant el Consell General per explicar l’estat en què es troba la negociació de l’acord monetari entre Andorra i la Unió Europea.

Paral·lelament a aquesta demanda, feta a través d’una carta enviada al síndic general el dia 1 d’aquest mes, Bartumeu ha fet arribar una carta al secretari d’Afers Econòmics de la Unió Europea, Olli Rehn, “amb la voluntat d’avançar en la negociació” amb Europa, tal com va exposar el portaveu de l’executiu, Bruno Bartolomé.
Segons Bartolomé, la compareixença del cap de Govern davant del Consell ha de servir per informar tant els consellers generals com la ciutadania de quin és l’estat en què es troba la negociació amb Europa per a l’acord monetari, i és que va afegir que tindrà un doble objectiu: d’una banda, exposar la informació rellevant sobre les negociacions amb les autoritats estrangeres i, de l’altra, evidenciar “l’esforç diplomàtic” que s’està fent per trobar l’encaix adequat d’Andorra a la Unió Europea. En aquest sentit, Bartolomé va afegir que és fonamental per al futur del país “no perdre l’oportunitat de la proposta ferma” feta per la Unió Europea, i va insistir en la rellevància del debat i que “tothom vegi la importància de no perdre el tren de l’encaix cap a Europa”.
El portaveu del Govern va destacar també que les negociacions amb Europa van en el sentit del “fil” que es va iniciar el 2004 i va remarcar que el calendari fixat serà precisament un dels punts que hauran de ser fruit de debat. Sobre el fet que ja s’haurien d’haver acomplert alguns dels terminis marcats per Europa, Bartolomé va admetre que no sempre s’ha anat al ritme que calia.

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

esperem que es demostri k es un bon acord x Andorra .

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte