Diari digital d'Andorra Bondia

Bartumeu destaca l’equilibri del sector financer andorrà


Escrit per: 
Redacció

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va lloar ahir “l’equilibri” i “el sentit de responsabilitat” del sector financer andorrà en el dinar-col·loqui que va celebrar davant una seixantena de socis del Círculo Ecuestre de Barcelona dels sectors financer, econòmic, empresarial i civil de Catalunya, i amb presència del copríncep episcopal, Joan-Enric Vives.

Bartumeu va explicar que les prioritats actuals de la banca andorrana són mantenir el seu embrancament europeu i tenir una relació adequada amb el sistema de compensació interbancari internacional, i que per aconseguir-ho és necessari “donar respostes als requeriments d’informació sobre determinats clients que ens puguin trametre els ministeris de Finances dels països veïns”.
En aquest sentit, el cap de Govern va destacar que Andorra té obertes negociacions per signar convenis bilaterals d’intercanvi d’informació amb Alemanya, Austràlia, els Estats Units, la Gran Bretanya, Ucraïna, el Brasil i la República Txeca, set nous acords que se sumarien als 17 que el Principat ja va firmar entre el mes de setembre del 2009 i el mes de febrer passat.
Així mateix, Bartumeu, que una vegada més va recordar que els acords signats no admeten les anomenades expedicions de pesca ni tampoc les demandes genèriques de llistes de persones, va explicar que l’executiu ha centrat el seu treball a contribuir a la regeneració dels mecanismes econòmics i fiscals per redreçar i endreçar l’economia i dotar-la d’unes bases sòlides.
D’aquesta manera, també va recordar que una de les prioritats del Govern ha estat donar confiança als països de l’entorn d’Andorra i que s’està treballant per definir un marc legislatiu que, amb plena seguretat jurídica, permeti incentivar la inversió internacional positiva i no especulativa.
Durant la seva intervenció al Círculo Ecuestre de Barcelona, el cap de Govern també va explicar que una vegada Andorra hagi enllestit la reforma tributària es començarà la negociació per signar els convenis per impedir la doble imposició. Segons Bartumeu, aquestes reformes aportaran a Andorra un marc jurídic estable alhora que reforçaran la credibilitat internacional del Principat i incentivaran la inversió estrangera, sobretot de l’entorn geogràfic més pròxim, com és Catalunya i la resta de l’estat espanyol.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte