Diari digital d'Andorra Bondia

Bartumeu diu que el poble andorrà va escollir que el president francès fos copríncep sabent que tenia altres 'responsabilitats'


Escrit per: 
Agències

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha recordat que 'els andorrans van votar una Constitució' en què es va establir el paper dels coprínceps com a caps d'Estat. I ho van fer sabent que el copríncep francès, com a president de la República gala, 'tenia unes responsabilitats que no li permetien ser cada dia al nostre país'.

Aquestes declaracions han estat dites en el discurs de presa de possessió del nou ambaixador d'Andorra a la Santa Seu, Miquel Àngel Canturri, que ha tingut lloc aquest dimarts.
Bartumeu ha assenyalat que 'els andorrans van voler constitucionalitzar els coprínceps', fet que comporta unes 'conseqüències polítiques' determinades. D'una banda, amb la figura del copríncep episcopal es va decidir 'mantenir les tradicionals relacions de l'Estat amb l'església catòlica'. I de l'altra, amb la figura del copríncep francès, en que es va ratificar que recaigués en el president gal, tot i que aquest té altres 'responsabilitats'. Aquestes paraules han estat pronunciades en un context en què alguns actors polítics i socials lamenten que la visita de Nicolas Sarkozy d'aquest dijous tingui una durada de només quatre hores. Bartumeu ha afegit que 'si algú vol canviar la Constitució hauria de tenir el coratge polític de dir-ho'.
Pel que fa a la presa de possessió de Miquel Àngel Canturri com a ambaixador a la Santa Seu, Bartumeu ha destacat de l'antic degà del Col·legi d'Advocats, que també va ser membre del Govern, la seva 'sòlida formació humanística i un gran coneixement del món de l'església'. Per aquests motius, el cap de Govern ha assegurat que no es podria haver trobat 'millor ambaixador' que Canturri per a la Santa Seu.
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte