Diari digital d'Andorra Bondia

Bartumeu es compromet a rebaixar les taxes dels carburants als professionals


Escrit per: 
Text: Marià Miño / Foto: N.M.

El candidat a la reelecció com a cap de Govern, Jaume Bartumeu, es va comprometre ahir amb l’Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants (ATMCA) a revisar la taxa sobre els carburants de locomoció perquè no sobrecarregui els costos dels professionals.

Ahir Bartumeu també es va reunir amb els treballadors d’Andorra Telecom i amb els agents del cos de policia per exposar-los el model socialdemòcrata de funció pública.
Els representants de l’associació van traslladar al líder socialdemòcrata la preocupació per la constant evolució dels preus de carburants i van lamentar que els professionals hagin de pagar el mateix que els particulars, una situació que ja havia denunciat darrerament el col·lectiu dels taxistes. Davant d’aquesta situació, el candidat va assegurar que mirarà de revisar les taxes “tan bon punt comenci la legislatura”. Durant la mateixa reunió, Bartumeu va informar els representants de l’Associació de Gestors de Residus (Agreda) que la renovació de l’actual conveni “està en la bona via”.

Oposició a les privatitzacions
Al migdia, el candidat a la reelecció com a cap de Govern es va trobar amb una quarantena de treballadors d’Andorra Telecom en una reunió que va servir per traslladar-los l’oposició de la formació política a “qualsevol mena de privatització del patrimoni públic”, com ara la parapública de telecomunicacions o Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA). Bartumeu també es va interessar per les condicions de treball de les teleoperadores i els va exposar l’aposta del Partit Socialdemòcrata per la regulació de l’e-comerç.

Mantenir la seguretat
Finalment, el líder socialdemòcrata es va reunir ahir a la tarda amb els agents del cos de policia per seguir explicant als col·lectius el model d’administració pública prevista pels socialdemòcrates. Bartumeu els va comunicar que “si cal contractar més agents es farà”, i va assegurar que “no podem reduir els nivells de seguretat”, de manera que “probablement s’hauran d’augmentar” els efectius.
El líder del Partit Socialdemòcrata va assegurar que el projecte de policia de proximitat concebut durant l’últim Govern liberal “si es desenvolupés fins a les últimes conseqüències requeriria una xifra enorme d’agents” i va afegir que l’executiu no està en situació d’assumir aquest desplegament. No obstant, va mantenir que, un cop fixat el model de policia definitiu, s’incorporaran els agents necessaris per mantenir la seguretat pública i “si cal contractar nous agents de circulació, ho mirarem”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte