Diari digital d'Andorra Bondia

Bartumeu es reuneix amb els representants dels coprínceps per informar-los sobre l'acord monetari


Escrit per: 
Agències

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, s'ha reunit aquest divendres a la tarda amb els representants personals dels coprínceps per informar-los de l'evolució de les negociacions sobre l'acord monetari amb la Unió Europea. Segons informa el Govern a través d'un comunicat, la reunió s’inscriu en el marc del seguiment de la negociació que el Govern va demanar als coprínceps.

En un breu comunicat, el Govern ha explicat que el cap de Govern, Jaume Bartumeu, s'ha reunit aquest divendres, a partir de les 16 hores i fins les 17:30 hores aproximadament, amb els representants dels coprínceps episcopal, Nemesi Marqués, i francès, Christian Frémont. La reunió ha servit, segons les fonts oficials, per informar-los de l'evolució de les negociacions sobre l'acord monetari amb la UE, i en virtut de l'acord del Consell de Ministres del dia 24 de novembre en el qual es demanava als coprínceps formar part en el seguiment de la negociació. Una participació que seria en qualitat d'oients, segons ha pogut saber l'ANA.

El representant personal del copríncep episcopal, Nemesi Marqués, ha estat acompanyat pel secretari general de la mitra, Joan Massa. El representant personal del copríncep francès, Christian Frémont, ha participat a la reunió amb el director de Gabinet de la Representació Pascal Escande. El cap de Govern ha estat acompanyat de la cap de Gabinet, Marian Sanchiz, i de l’ambaixadora d’Andorra davant la Unió Europea, Eva Descarrega.

Dilluns passat, el cap de Govern ja es va desplaçar al Palau Episcopal per reunir-se amb el copríncep Joan Enric Vives per informar-lo sobre el procés de les converses per adoptar l'acord monetari i saber el parer de la Mitra respecte el seu paper en la negociació. La reunió també va durar prop d'una hora i mitja i no en van transcendir el contingut. Per altra banda, l'actitud del copríncep francès és coneguda respecte a la voluntat que Andorra cada vegada més vagi adaptant-se a les demandes de la UE en matèria fiscal i financera. Christian Frémont ja va participar el 9 de juliol passat en una reunió entre el cap de Govern i el comissari de Mercat Interior i Serveis, Michel Barnier, per parlar sobre l'acord monetari.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte