Diari digital d'Andorra Bondia

Bartumeu es reuneix amb Josep Pintat per parlar de la remodelació de la plaça Major


Escrit per: 
Agències


El cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el ministre d'Ordenament Territorial, Vicenç Alay, s'han reunit aquest divendres al matí amb els cònsols de Sant Julià de Lòria, Josep Pintat i Enric Sangrà.

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Pintat, ha explicat que, tot i que, 'podria semblar que hi havia hostilitat per ser d'un color diferent', el cap de Govern s'ha mostrat 'amb esperit de col·laborar amb el Comú perquè la parròquia pugui anar endavant'. Pel que fa als diferents projectes tractats, Pintat ha assenyalat que 'són canvis de llarga durada i es poden buscar formes de finançament'. D'aquí a quinze dies es farà una altra reunió per continuar afinant els diferents projectes de la parròquia. El cònsol ha assegurat que 'Sant Julià necessita projectes que el posicionin allà on li pertoca dins del país',  ja que probablement és 'una de les parròquies més endarrerides dins del context d'Andorra.'

Pintat ha comentat que Bartumeu 'troba correcte el projecte' de preparar els Horts del Riu perquè acullin en un futur les escoles secundàries, si no hi ha impediment de la comissió tècnica d'urbanisme, que ja aquest dimecres va rebre el Pla Especial i disposa de 60 dies per estudiar-lo. Pintat creu que si ningú interposa un recurs, les obres de construcció de les carreteres i canalització del riu es podrien licitar durant el primer trimestre de l'any vinent. Si el Govern demanava 5.000 metres quadrats a totes les parròquies per aquest fi, a Sant Julià en disposarà 12.000, de manera que es podran tenir unes instal·lacions mes completes. 

També s'ha presentat el projecte de remodelació de la plaça Major, que consisteix en una ampliació del campus universitari i la creació d'un viver d'empreses i un centre d'interpretació de la informàtica i els videojocs. A més dels 2.000 metres quadrats actuals, el Govern passaria a disposar-ne 5.400 més, i d'un aparcament vertical amb unes 500 places que quedaria soterrat just a sota de la plaça. Pintat ha manifestat que 'no és un projecte fet a corre-cuita', ja que es va plantejar al 2006 i s'han mantingut reunions amb els veïns.

Per la seva banda, el Govern ha assegurat mitjançant un comunicat que manté la voluntat que Sant Julià de Lòria 'continuï sent la vila universitària del país', tot i que ha reiterat que vol revisar les condicions del conveni per a l'ampliació de la Universitat d'Andorra signat per l'anterior executiu i el comú lauredià. El Govern sosté que el projecte plantejat 'és difícil d'assumir econòmicament', perquè d'aquí al 2012 haurà d'invertir una quantitat de 5,4 milions d'euros.

El Govern també ha plantejat la possibilitat de soterrar la darrera fase de les obres del desdoblament de la carretera general 1 al seu pas per Sant Julià de Lòria. Des del Comú, consideren que així no es dividirà el poble per la meitat, i han insistit en que es pugui tirar endavant el projecte del passeig Rocafort, amb zones verdes accessibles per als veïns.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte