Diari digital d'Andorra Bondia
Jaume Bartumeu saluda l’exprimer ministre francès Bernard Cazeneuve.
Jaume Bartumeu saluda l’exprimer ministre francès Bernard Cazeneuve.

Bartumeu estreny lligams amb l’exprimer ministre Cazeneuve


Escrit per: 
Redacció / Foto: SDP

El president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, acompanyat per la candidata en la llista nacional de l’aliança socialdemòcrata Laia Moliné, ha assistit aquest cap de setmana al Congrés del Parti Radical de Gauche (PRG) que s’ha celebrat a Labège, prop de Tolosa, on ha aprofitat per estrènyer lligams amb l’exprimer ministre francès Bernard Cazeneuve, que ha participat en la clausura del congrés juntament amb la presidenta de la regió d’Occitània, Carole Delga.

Fa uns mesos Cazeneuve va presentar i obrir a la signatura un manifest per la renovació de la socialdemocràcia. Bartumeu, que és un dels signants del manifest de l’exprimer ministre, ha parlat amb Cazeneuve de l’actual procés electoral andorrà i també de la iniciativa que promou l’exprimer ministre francès d’articular un moviment polític del centreesquerra francès sota el nom de La Convention. Precisament el PRG ha acordat en el seu congrés adherir-se al moviment que està articulant aquestes setmanes Bernard Cazeneuve.

Bartumeu, que ha saludat també Delga, amb qui té una molt bona relació, ha parlat a continuació amb Vincent Garel, president del grup dels Radicaux de gauche et citoyens al Consell Regional d’Occitània, que compta amb divuit consellers en aquella assemblea. Han convingut una pròxima trobada a Toulouse.

En acabar el congrés, el president de Progressistes-SDP ha parlat amb el president del PRG, Guillaume Lacroix, conseller regional d’Auvergne-Rhone-Alpes i elegit municipal de Bourg-en-Bresse, que ha desitjat als progressistes bona sort en el procés electoral. Ambdós presidents han acordat organitzar les pròximes setmanes una reunió d’ambdues formacions a París.

Interpel·lat sobre el desplaçament a França, Bartumeu ha assenyalat que “a l’hora d’anar a defensar els interessos d’Andorra a Europa la gent de Progressistes-SDP som coneguts, escoltats i respectats”.

Bartumeu
ministre
Cazeneuve

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte