Diari digital d'Andorra Bondia

Bartumeu exposa als presidents dels bancs les bondats de l’acord monetari


Escrit per: 
Redacció/Agències/Foto: SFGA

El cap de Govern, acompanyat del ministre d’Economia i Finances, s'ha reunital matí durant gairebé dues hores amb els presidents de les entitats bancàries, a qui Jaume Bartumeu ha reiterat el seu convenciment que l’acord monetari amb la UE  “consolidarà el sector financer del Principat, mantenint la seva competitivitat i augmentant les opcions de cooperació amb el sistema financer europeu”.

En la trobada, que s’emmarca en la ronda de contactes que el Govern està portant a terme amb els sectors econòmics, empresarials i financers per informar sobre l’estat de les negociacions amb la Unió Europea, el cap de Govern ha recordat que entre els principals canvis demanats per l’executiu al text de treball proposat per la UE s’inclou la modificació de la data d’aplicació del cabal legislatiu comunitari, amb l’objectiu de facilitar l’adaptació de tots els sectors, entre ells el financer, a la nova situació juridicolegislativa que suposaria l’acord monetari.

Per la seva part, a la sortida de la reunió, que segons l’executiu s'ha desenvolupat “en un clima d’entesa i mútua col·laboració”, el director de l’Associació de Bancs Andorrans (ABA), Antoni Armengol, ha explicat que el Govern els ha informat sobre com s’estan portant les negociacions de l’acord monetari, que “està en fase de negociació i possiblement de signatura si l’executiu ho considera oportú”.

Així mateix, Armengol ha comentat que la trobada ha tingut lloc perquè volen estar informats del contingut de les negociacions, que va lligat amb les exigències que pot posar la Unió Europea. També han volgut conèixer de primera mà la posició que té el Govern, així com transmetre-li el que pensa de tot plegat el sector.
En aquest sentit, el director de l’ABA ha indicat que el que més els preocupa és què suposarà exactament l’adopció de tot el cabal comunitari, tant l’actual com el que pugui venir. Armengol ha admès que “la valoració és complexa per les implicacions que té per al negoci”, però no ha volgut entrar a detallar quina part del cabal comunitari és el que més pot costar d’assumir pel sector bancari. El que sí que ha destacat és que esperen que s’obtinguin “els terminis d’aplicació tan llargs com sigui possible perquè ens permetin d’adaptar-nos”.
I és que els responsables de les entitats bancàries esperen que el Govern “estigui fent tot el que ha de fer per mantenir el sector”, pel bé del país, ja que és “un dels pilars de l’economia andorrana, amb més de 2.000 empleats”. En aquesta línia, Armengol ha afegit que  “no cal fer tremendismes” i que “un Govern, per definició, ha de defensar el sector més enllà de les polítiques locals i de si hi ha d’haver eleccions”.

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Carta te escribo y nada te digo..

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte