Diari digital d'Andorra Bondia

Bartumeu i Almunia s’emplacen a avançar en l’acord d’associació


Escrit per: 
Redacció

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, es va reunir ahir a Brussel·les amb el comissari d’Afers Econòmics i Monetaris de la Unió Europea, Joaquín Almunia, a qui va exposar el projecte polític d’avançar cap a un acord d’associació amb la UE i amb qui es va emplaçar a mantenir reunions de treball per analitzar la posició andorrana.

La trobada oficial, una primera presa de contacte tenint en compte que Bartumeu i Almunia ja mantenen una bona relació personal, va servir també per analitzar la situació del projecte de l’acord monetari vinculat a la possibilitat que Andorra pugui encunyar euros, amb les obligacions financeres que això comportaria.
Així mateix, Bartumeu, que va manifestar el ferm compromís de mantenir un mateix discurs davant les diverses institucions de la UE i no canviar-lo cada vegada que es canvia d’interlocutor, va analitzar amb Almunia altres qüestions, entre les quals la demanda de la Comissió Europea de revisar l’acord sobre la fiscalitat aplicada als rendiments de l’estalvi. També es va parlar de la voluntat de la Comissió Europea d’establir un acord antifrau com el que l’organisme ha signat amb Liechtenstein.
Al marge de Jaume Bartumeu, la delegació andorrana que es va desplaçar ahir a Brussel·les va ser completada per l’ambaixadora prop de les Comunitats Europees Imma Tor; l’ambaixador especial amb la missió de desenvolupar les relacions amb Europa, Òscar Ribas; la cap del gabinet del cap de Govern, Marian Sanchiz, i la primera secretària a la Missió d’Andorra a la Unió Europea Gemma Cano.

Acord amb Bèlgica
D’altra banda, el cap de Govern i el vice-primerministre i ministre de finances belga, Didier Reynders, rubricaran aquesta tarda l’acord en matèria d’intercanvi d’informació fiscal entre tots dos països, que serà el sisè signat pel Principat.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte