Diari digital d'Andorra Bondia

Bartumeu i Bonrepaux coincideixen en la urgència de millorar l’eix E-9


Escrit per: 
Redacció


El cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el president del Consell General de l’Arieja, Augustin Bonrepaux, van mantenir aquest dimarts una reunió de treball de la qual se’n va desprendre la necessitat urgent de millorar les comunicacions amb França i trencar així el desnivell actual entre aquestes i les que hi ha amb Espanya.

Així ho va manifestat Bartumeu, que va remarcat la necessitat de millorar l’eix de comunicació Tolosa-Barcelona, fet que demandarà l’esforç conjunt entre Andorra i l’Arieja de construir una via ràpida des de Tarascó i fins a la boca del túnel de Pimorent.
Així mateix, el cap de l’Executiu també va dir que el Govern ja es troba es disposició de signar el Tractat de Baiona, que permetrà l’adhesió plena i participativa d’Andorra a la Comunitat de Treball dels Pirineus. Així ho va fer saber Bartumeu a Bonrepaux, en el decurs de la reunió, en la qual el cap de l’Executiu també va posar al dia al president del Consell General de l’Arieja en relació a les negociacions amb França en el tema de l’intercanvi de dades.
Per la seva part, Bonrepaux va manifestar estar “content de reprendre les relacions amb Andorra i per un projecte comú” que és el de millorar les comunicacions ja que, va afegir, “és una pena que a hores d’ara Andorra no es pugui beneficiar de les comunicacions amb França”.
A tal efecte, va explicar que si bé la xarxa ferroviària ha estat remodelada, caldria arreglar els 53 quilòmetres de carretera que separen Tarascó de la frontera espanyola. En el decurs de la reunió també es van posar sobre la taula qüestions relatives a la Comunitat de Treball dels Pirineus i de com aprofitar aquest espai comú per reforçar la marca turística dels Pirineus i la d’Andorra país dels Pirineus.
En aquest mateix sentit, Bartumeu va anunciat que el Govern ja està en situació d’adoptar un acord per signar el conveni internacional també anomenat Tractat de Baiona, i poder entrar al consorci.
El cap de l’executiu va dir que “França i Espanya han fet una proposta de conveni d’adhesió al Tractat i Govern ho aprovarà perquè la presència d’Andorra deixi de ser merament testimonial”.
Després de la trobada, es van reunir amb la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, per parlar dels continguts de la reunió de treball. 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte