Diari digital d'Andorra Bondia

Bartumeu i Braga revisen l’estat de les relacions bilaterals i els acords fiscals


Escrit per: 
Redacció


El cap de Govern, Jaume Bartumeu, es va reunir ahir amb el secretari d’Estat de les Comunitats Portugueses a l’exterior, António Braga, amb qui va repassar l’estat de les relacions bilaterals, així com els acords en matèria fiscal que s’haurà de signar en el futur quan Andorra ja tingui desplegada la nova legislació tributària, segons van informar ahir fonts de l’executiu.

Així mateix, Braga, que també es va reunir posteriorment amb el ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, va aprofitar la trobada  per trametre a Bartumeu una invitació per visitar properament Portugal i entrevistar-se amb el primer ministre, José Sócrates, invitació que el cap de Govern va acceptar.
Braga va reiterar el seu agraïment a Andorra pel suport a la seva candidatura com a membre no permanent del Consell de Seguretat de les Nacions Unides.
De la seva banda, el cap de Govern i el ministre Espot van manifestar al secretari d’Estat la seva satisfacció pel bon moment de les relacions bilaterals entre els dos països, unes relacions que, segons s’afirma en el  comunicat fet públic per l’executiu, encara s’enfortiran més amb la propera visita del president portuguès, Aníbal Cavaco Silva, prevista per al primer cap de setmana de març.
Així mateix, durant la trobada, Bartumeu va exposar al secretari d’Estat la voluntat andorrana d’acostament a la Unió Europea (UE) i la perspectiva d’un futur acord monetari amb les institucions europees.
António Braga aprofita l’estada aquests dies a Andorra per reunir-se amb els col·lectius lusitans al país, acompanyat de l’ambaixador Mario Damas i del conseller de les Comunitats Portugueses al Principat, José Manuel da Silva.
Precisament, una de les visites previstes per a aquest matí és la reunió que mantindrà amb la ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, amb qui tractarà de la qüestió de l’ensenyament de portuguès al Principat.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte