Diari digital d'Andorra Bondia

Bartumeu informa la Cambra de Comerç sobre l'acord monetari amb la Unió Europea


Escrit per: 
Agències/Foto:SFGA

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el ministre d'Economia i Finances, Pere López, s'han reunit aquest divendres amb una delegació de la Cambra de Comerç, encapçalada pel seu president, Marc Pantebre, per exposar-los la política del Govern respecte a l'acord monetari amb la Unió Europea.

El cap de Govern ha fet un repàs històric de les negociacions i s’ha referit a l’ultimàtum plantejat per la UE el passat mes de novembre, a través de la carta rebuda del comissari d’Afers Econòmics, Olli Rehn, on s’indicava la possibilitat que les negociacions es podrien trencar si Andorra no presentava en el termini d’un mes (10 de desembre), un projecte de calendari de transposició dels textos europeus, afectats per aquest acord, en la normativa andorrana.

Jaume Bartumeu ha explicat als representants de la Cambra que el Govern va respondre al comissari d’Afers Econòmics, Olli Rehn, en una carta datada del 9 de desembre, indicant la voluntat del Govern de donar continuïtat a aquestes negociacions amb la finalitat de poder arribar a l’acord monetari en els terminis més breus.

En la reunió d’aquest divendres el cap de Govern i el ministre d’Economia i Finances han explicat a la CCIS la necessitat per a Andorra d’aconseguir l’acord monetari ja que 'condicionarà el futur de les relacions econòmiques exteriors, i també, la consolidació i el rellançament de l’economia andorrana'.

Jaume Bartumeu i Pere López han exposat també les dificultats que pot tenir Andorra a l’hora d’assumir el cabal legislatiu comunitari en aquest àmbit, però han ressaltat la necessitat de centrar tots els esforços per assimilar-lo, ja que 'el nou paradigma oferirà a Andorra nous avantatges'. En aquest sentit, s’han referit al sistema financer andorrà que 'amb aquest acord consolidarà el seu funcionament, podrà mantenir la seva competitivitat, i incrementar les opcions de cooperació amb el sistema financer europeu'.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte