Diari digital d'Andorra Bondia
Jaume Bartumeu conversant amb la presidenta de la regió d’Occitània, Carole Delga.
Jaume Bartumeu conversant amb la presidenta de la regió d’Occitània, Carole Delga.

Bartumeu, a la Universitat d’Estiu del Partit Socialista francès a la Rochelle


Escrit per: 
Redacció/Foto: Progressistes-SDP

Una delegació de Progressistes-SDP encapçalada pel seu president, Jaume Bartumeu, ha assistit aquest cap de setmana al CamPuS19, la Universitat d’Estiu que el Partit Socialista francès ha organitzat a La Rochelle, seu tradicional d’aquesta trobada de finals d’estiu, prèvia a l’inici de curs polític, segons va informar la formació en un comunicat.
El líder de Progressistes-SDP va aprofitar l’assistència al CamPuS19 per mantenir diverses trobades amb polítics socialistes francesos, de manera especial amb l’eurodiputat Eric Andrieu i amb la presidenta de la regió d’Occitània, Carole Delga, amb els quals manté molt bona relació. També va tenir una conversa amb l’eurodiputat espanyol Javier Moreno, president de la delegació del PSOE al Parlament Europeu, amb el qual l’uneix una bona amistat de fa anys.
En l’acte d’obertura de divendres, Alain Rousset, president socialista de la regió Nova Aquitània, va situar els treballs en el marc de la ferma voluntat de redreçar la situació política francesa en favor de les forces progressistes en les pròximes eleccions municipals.
La qüestió de la crisi dels anomenats Armilles Grogues va centrar el primer gran debat amb la participació del senador Patrick Kanner, president del grup socialista i republicà del Senat; de la representant del moviment de Benoit Hamon, Generations, Claire Monod; i el de La França Insubmisa, Younous Omarjee, diputat al Parlament Europeu. El mateix divendres a la tarda, la delegació de Progressistes-SDP va assistir al taller sobre les bones pràctiques en la definició dels cartells i la recerca de lemes de campanya electoral.
En la jornada de dissabte, la delegació de la formació andorrana va assistir al debat Davant del canvi climàtic: no hi ha temps a perdre que animaven Christophe Clergeau, secretari nacional del PS per Europa, i Audrey Pulvar, periodista i expresidenta de la Fundació Nicolas Hulot. El debat va ser protagonitzat per tres diputats europeus, els francesos Pierre Larrouturou i Eric Andrieu i l’espanyol Javier Moreno. Ja a la tarda va tenir lloc un debat amb delegats de diferents forces progressistes: ecologistes, partit radical d’esquerres (PRG), Generation.s, Plaça Pública, amb el diputat europeu Raphaël Gluksmann, i Frederic Sève, secretari nacional del sindicat (CFDT) pel Partit Socialista va intervenir el diputat Boris Vallaud.

Bartumeu
Universitat d’Estiu
Partit Socialista
Frances
Rochelle

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte