Diari digital d'Andorra Bondia

Bartumeu manté que assistirà al debat que organitzi ATV


Escrit per: 
Text: Marià Miño / Foto: N.M.

El cap de Govern i candidat a la reelecció pel Partit Socialdemòcrata (PS), Jaume Bartumeu, va assegurar ahir a Barcelona que assistirà al debat electoral que organitzi la televisió pública, en considerar que “és qui ho ha de fer”.

Bartumeu, que ahir a la tarda va presentar les línies de la seva proposta electoral a l’hotel AC Diplomàtic de l’Eixample, va aprofitar l’acte per reiterar que no farà “debat sobre el debat” i que no respondrà a “maniobres tàctiques”, en referència a la proposta alternativa presentada per la resta de candidatures.
En l’acte de presentació del programa hi van participar també el candidat de la llista territorial de Sant Julià, Bruno Bartolomé, i l’actual secretari d’Estat de Recerca i Desenvolupament, Joan Marc Miralles, amb l’assistència de gairebé un centenar de persones, entre elles un gran nombre de joves estudiants.
Durant la seva presentació a la capital catalana, Jaume Bartumeu va anunciar també el seu compromís de canviar la Llei electoral per permetre el vot per correu, perquè va assegurar que el vot judicial ara no és una solució vàlida per als residents a l’estranger, sinó que en fan més ús alguns residents a Andorra que “potser no volen ser atabalats pels polítics als col·legis electorals”. Quant a la possibilitat de facilitar el vot a les ambaixades, va apuntar que no és una bona opció perquè “en tenim poques” i, a més, “abans d’anar a votar a Madrid Andorra és més a prop, i per tant no se solucionaria el problema per als que viuen a Barcelona”.
Pel que fa a les propostes que afecten els residents andorrans a Espanya, va parlar de la demanda dels estudiants majors de 25 anys perquè els cobreixi la CASS i va assegurar que el seu programa ja ho inclou. A més, va respondre a la proposta del candidat de Demòcrates per Andorra, Antoni Martí, d’ampliar les gestions que es pot fer des de l’oficina de Turisme d’Andorra a Barcelona, dient que haurien de ser “alguna cosa més que anecdòtiques”, perquè amb els avenços que ha fet el Govern durant els darrers vint mesos en matèria de noves tecnologies ja hi ha moltes gestions administratives que es poden fer per correu.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte