Diari digital d'Andorra Bondia

Bartumeu qualifica l'actitud de Nomen en relació als acords d'intercanvi d'informació fiscal de 'política eixelebrada'


Escrit per: 
Agències

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha qualificat l'actitud del president del grup parlamentari d'ApC, Eusebi Nomen, de 'política eixelabrada i egocèntrica'.

Bartumeu es referia així, sense anomenar-lo, a les declaracions que ha anat fent el líder d'ApC sobre el contingut d'aquests acords, la possible retroactivitat en algun d'ells i el fet que el cap de l'executiu no els hagués consensuat prèviament amb l'oposició. Bartumeu s'ha mostrat tranquil respecte al debat que hi haurà al Consell General sobre els disset acords signats i que han de ser ratificats pel legislatiu. 'No hi pot haver bloqueig' ha afirmat, ja que 's'han fet, s'han redactat i s'han signat en base a la llei pactada i votada pel grup parlamentari reformista i el grup parlamentari socialdemòcrata, no va ser votada pel tercer grup, per tant jo entenc que a partir del moment que els consellers generals puguin contrastar que els convenis respecten l'entorn del mandat legislatiu, no hi veig cap altre perill que el que algú vulgui persistir en una política absolutament eixelebrada i egocèntrica'. El cap de Govern ha fet aquestes declaracions aquest divendres al matí en el decurs del programa Ara i Aquí de RNA.

El cap de Govern també s'ha referit a l'imminent debat parlamentari sobre les lleis fiscals que ja estan entrades a tràmit. Bartumeu s'ha mostrat convençut que 'no hi pot haver bloqueig' ja que durant la campanya electoral va haver-hi coincidència entre el Partit Socialdemòcrata i Coalició Reformista respecte aquesta reforma fiscal i els textos entrats a Sindicatura pel Govern 'estan fets a partir de l'esquelet inicial' que havia deixat elaborat l'anterior Govern. Per tant, segons el cap de l'executiu, el text alternatiu que puguin plantejar des del grup parlamentari reformista 'no altera el principi que hem de fer aquesta reforma perquè es pugui treballar de fora cap a l'exterior '. Malgrat això, Bartumeu ha explicat que si els textos alternatius presentats per CR milloren els presentats pel Govern 'jo seré el primer en aplaudir-ho' i ha continuat dient que entre socialdemòcrates i reformistes hi ha confluència en la necessitat d'aquesta reforma.

També s'ha referit al llarg de l'entrevista a la votació del pressupost del proper 4 de març. Bartumeu ha dit que 'si no es vota pressupost es vol bloqueig' i que 'cadascú expliqui les seves opcions polítiques sense disfressar-les'. Aquesta darrera afirmació ha anat dirigida al president del grup parlamentari reformista, Joan Gabriel, que havia expressat el suport del seu grup als crèdits extraordinaris que presentés el Govern, però que no donarien el vot per deixar passar el pressupost. Bartumeu ha explicat que amb aquesta dinàmica proposada per Gabriel 'podríem arribar a aturar l'activitat legislativa al Consell General' votant crèdit per crèdit.
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte