Diari digital d'Andorra Bondia

Bartumeu repeteix a FEDA que no permetrà que es trenqui el monopoli de producció de l'energia


Escrit per: 
Agències / Foto: N. M.

El candidat a la reelecció com a cap de Govern pel Partit Socialdemòcrata (PS), Jaume Bartumeu, ha visitat aquest divendres al matí les oficines de Forces Elèctriques d'Andorra (FEDA), on ha pogut conversar amb els treballadors de la parapública.

Ha aprofitat l'ocasió per refermar el seu posicionament contrari a la privatització de serveis públics i a la possibilitat de permetre que les mútues privades puguin produir energia. També ha opinat que això és el que volen fer Demòcrates per Andorra, i que s'ha d'evitar perquè 'estem convençuts que aquestes societats són el patrimoni de qui no té patrimoni', i que per tant 'no estan aquí per ser moneda de canvi d'operacions de grups econòmics amb interessos particulars'.

Una vintena de treballadors de FEDA s'han reunit aquest divendres al matí amb el candidat socialdemòcrata, l'únic que ha visitat aquesta parapública durant la campanya, i han aprofitat per conversar sobre les seves inquietuds. Bartumeu els ha exposat l'evolució dels dos anys que ha durat la legislatura i dels avenços que ha fet el seu Govern, i ha volgut incidir en el posicionament socialdemòcrata al respecte de la privatització de serveis públics.

D'una banda ha parlat de la privatització del COEX que va ser negada pel cap de llista de DA, Toni Martí, però que assegura que el coordinador de campanya d'aquest partit a la Massana, Amadeu Rossell, ho va defensar en una emissora de ràdio. Quant a l'STA, també s'ha mostrat preocupat pel seu futur perquè assegura que els beneficis provenen del roaming, i que amb la implantació de l'Skype es poden veure afectats. En aquest sentit ha confessat que 'nosaltres per a les negociacions amb Brussel·les parlàvem per vídeoconferència amb Skype', tot i que ha assegurat que no ho van fer per estalviar sinó per comoditat.

Pel que fa més concretament a FEDA, algun dels assistents s'ha interessat per saber si hi havia risc que hi hagi un intent de fusió amb les mútues elèctriques, però Bartumeu ho ha negat rotundament, defensant que la producció de l'energia ha de ser monopoli de la societat pública FEDA.

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte