Diari digital d'Andorra Bondia
Roig i Bartumeu en una compareixença anterior.
Roig i Bartumeu en una compareixença anterior.

Bartumeu retreu a Xavier Espot que ja prometi “càrrecs i prebendes”


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

El president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, va lamentar ahir que “el pluriministre candidat de DA”, Xavier Espot, estigui “molt ocupat prometent càrrecs i prebendes amunt i avall de les parròquies”. En aquest sentit, va indicar que la formació té constància que no només està proposant “ministeris i ambaixades”, sinó que “s’està baixant dins de l’organigrama”. El darrer dels contactes que s’han evidenciat ha estat amb Virtus Unita per oferir als membres del grup “diferents llocs”, va dir. 

Davant d’això, Bartumeu va criticar que en lloc de parlar de programes “només estem veient els Encants de Sant Antoni en forma de preatribució temerària de llocs i prebendes”, com si els ciutadans ja haguessin votat. El president de Progressistes-SDP també va constatar que Espot apareix cada dia davant de la premsa per informar d’aspectes que podrien assumir els responsables dels departaments. “Estem en la fase de l’hora del satèl·lit, que hem de sortir a veure si ens fan la fotografia”, un comportament que “no és seriós”.
Tot això succeeix mentre el Govern viu envoltat de cert “desordre” i “improvisació”, segons la formació. D’una banda arran del “trist espectacle” de l’adjudicació del casino i l’ajornament de l’atorgament de la llicència o els problemes amb la utilització de la marca sota la qual pretenia operar Jocs SA. Bartumeu també es va referir a les observacions del Col·legi d’Advocats, que indiquen que no es podrà implementar el Codi de procediment civil en el calendari que preveu el Govern. 
Preguntat sobre el possible pacte amb Liberals d’Andorra (L’A), el president d’SDP va indicar que no hi ha encara cap novetat, ja que se’ls va informar que L’A els contactaria durant la setmana passada però això no va succeir.
De la seva banda, el candidat a cap de Govern de Progressistes-SDP, Josep Roig, es va referir a l’aprovació de la reforma de la Llei de la Funció Pública, un text per al qual preveu un “recorregut breu” tenint en compte que només té el suport de DA. Roig va denunciar que els demòcrates deixen un sector públic “molt deteriorat”, no sols pel que fa a les condicions laborals, sinó també a la fractura entre els treballadors públics i els responsables governamentals. Així va exposar que no s’ha fet cap reforma en profunditat i que en la modificació s’hi encobreix una retallada de drets, tal com va succeir amb el Codi de relacions laborals. És per això que, un cop celebrades les eleccions, SDP aposta per obrir un procés de reflexió i diàleg sobre el model de Funció Pública amb la participació del Govern, els grups parlamentaris i els sindicats, tal com  es va fer durant el govern presidit per Bartumeu i en què van prendre part tots els grups parlamentaris a excepció de Coalició Reformista. Roig defensa que cal passar d’una Administració reactiva a una de proactiva, reduir el deute públic actuant en despeses de funcionament inútils, i delimitar la Funció Pública per evitar que els càrrecs de confiança puguin suposar una ingerència d’interessos partidistes a l’Administració. Sobre aquest darrer aspecte, es va referir a la denúncia que ha fet el Sipaag a la fiscalia perquè investigui la utilització que fa el Govern del personal de relació especial, un fet que considera que “no és normal”. Així mateix es va mostrar preocupat perquè algun dels responsables polítics del Govern de DA amb retorn a la Funció Pública pogués arribar a utilitzar les responsabilitats actuals en benefici propi per “arreglar-se” un retorn a la vida funcionarial més enllà del càrrec.

SDP
Xavier Espot
càrrecs
eleccions generals
Llei de la funció pública
Funció Pública

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte