Diari digital d'Andorra Bondia

Bartumeu veu 'més que probable' presentar l'acord monetari abans de la convocatòria d'eleccions


Escrit per: 
Agències

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha manifestat que és 'més que probable' que el text de l'acord monetari amb Europa es pugui presentar abans de la convocatòria d'eleccions.

De fet, el cap de Govern ha assenyalat que s'està treballant amb un horitzó 'que es compta per setmanes, no per mesos'. Bartumeu ha fet aquestes declaracions al programa Ara i Aquí de RNA on ha reiterat que les negociacions no s'estan fent d'esquenes a ningú, i ha afegit que s'està negociant per modificar algunes qüestions de l'acord, sobretot relatives al calendari. Bartumeu no ha volgut aventurar-se a donar una data perquè 'les coses es poden tòrcer' i ha recordat que ja havia avançat que si les coses es torcen molt, no tancaran l'acord.

Bartumeu ha qualificat de 'carnaval abans d'hora' la proposta de moció de censura anunciada per Andorra pel Canvi, i ha afegit que proposar una moció de censura quan 'no es té ni la meitat dels consellers per plantejar-la és fer comèdia'. De fet, el cap de Govern ha estat més clar i ha dit que n'hi ha que 'n'hi ha que han anat al Consell General a fer teatre, nosaltres hem anat a les institucions a treballar responsablement'. Pel que fa a la posició de Coalició Reformista en aquesta qüestió, Bartumeu ha manifestat que 'no he dubtat mai que CR no jugaria al carnaval' i ha afegit que només l'ha sobtat que hagi 24 hores a reaccionar.

Jaume Bartumeu ha reiterat que si es constata que no hi ha pressupost, dissoldrà la cambra i convocarà eleccions anticipades. D'aquesta manera respon a CR, que ha declarat que només recolzaria una moció de censura en cas que Bartumeu 's'aferrés a la cadira'. El cap de Govern ha lamentat que s'hagi d'anar a uns comicis avançats perquè no és el que el país necessita i per la voluntat de gent que està 'entestada en no reconèixer el resultat electoral'.
 

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

En punt Andorra signi, els comunitaris amb comptes a Andorra, hauràn de marxar a zones mes protectores(Singapur,Suissa,).I alguns bancs deslocalitzaràn a Luxembourg.Tot 1 èxit.
el sr bartomeu es tozudo, antes de las elecciones se propone dejar a andorra arrasada con tal de dar cabida a sus ideas descabelladas y poco democráticas, ya que negocia a espaldas del consell general.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte