Diari digital d'Andorra Bondia
 Batalla celebra que la Generalitat vulgui coliderar la candidatura Barcelona–Pirineus 2026
Batalla celebra que la Generalitat vulgui coliderar la candidatura Barcelona–Pirineus 2026

Batalla celebra que la Generalitat vulgui coliderar la candidatura Barcelona–Pirineus 2026


Escrit per: 
Agències

El secretari general de l'esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, ha manifestat aquest dijous, durant la seva estada a la Seu d'Urgell, que la Generalitat té la ferma intenció de coliderar la candidatura Barcelona-Pirineus del 2026. Aquest anunci ha estat valorat "molt positivament" per l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, que considera que això hauria de servir per potenciar aquesta candidatura. Durant la trobada també s'han valorat altres aspectes relacionats amb l'esport com ara el programa Esport Blanc Escolar que, tal com ha constatat Batalla, creix cada any i ha de suposar "l'accés de la població als esports de neu i de gel" i alhora ha de servir per crear una base d'esportistes que puguin arribar a l'elit.
El secretari general de l'esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, ha mostrat aquest dijous la voluntat del govern català de coliderar la candidatura Barcelona-Pirineus 2026. Figueras ha fet aquest anunci durant la visita a la Seu d'Urgell per abordar diferents temes relacionats amb l'esport. L'alcalde de la ciutat alturgellenca, Albert Batalla, ha valorat "molt positivament" aquesta intenció ja que creu que pot suposar un impuls per a la candidatura.

Figueras ha de participar aquest divendres en la comissió d'estudi interna que s'ha creat a l'Ajuntament de Barcelona, i en la qual prenen part els grups municipals, i mostrarà aquesta voluntat de la Generalitat. Batalla ha destacat el fet que tot i que la iniciativa sorgeix de l'Ajuntament de Barcelona té al Pirineu "com a protagonista principal" i, per tant, es tracta d'un projecte que acaba "implicant més territori més enllà de Barcelona" amb la qual cosa, "és bo que la Generalitat també hi sigui" en una "coresponsabilitat en el lideratge del projecte", segons Batalla. De fet, creu que té una certa lògica que el govern català sigui un actor principal en aquesta proposta.

Batalla assenyala que la Generalitat ja ha fet "gestos" de suport com pot ser el programa Esport Blanc Escolar, que també s'ha valorat durant la visita de Figueras. L'alcalde alturgellenc ha manifestat que el programa ja ha arribat al tercer any de vida i que ha de suposar un "canvi de paradigma" que ha de facilitar "l'accés de la població als esports de neu i de gel" i, a més, pot arribar a ser la base perquè alguns esportistes puguin arribar a l'elit i, per tant, poder competir en aquests jocs dels 2026, segons remarca Batalla. 

Durant l'estada de Figueras, també han parlat del Campionats del Món 2019 la Seu –Sort, ja que Batalla ha manifestat que requerirà un treball "intens". S'ha fet, en definitiva, "un repàs de tot el que tenim entre mans", tal com ha dit, emfasitzant el paper "estratègic" de l'esport.

Pirineus

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte