Diari digital d'Andorra Bondia
Albert Batalla i Jesús Fierro amb l’advocat Jordi Pina entrant als jutjats de la Seu d’Urgell.
Albert Batalla i Jesús Fierro amb l’advocat Jordi Pina entrant als jutjats de la Seu d’Urgell.

Batalla declara per la construcció d’habitatges en una zona protegida


Escrit per: 
Agències / Foto: Agències

L’exalcalde de la Seu d’Urgell Albert Batalla se sent “satisfet” d’haver pogut declarar ahir amb relació a una llicència urbanística a la Baixada del Molí, una qüestió que, segons va explicar, ja va ser judicialitzada per la via civil i que es va tancar amb la conclusió que aquesta s’havia atorgat correctament. Aquesta causa separada en fase de diligències prèvies forma part de la investigació que va motivar, fa onze mesos, l’entrada d’efectius de la guàrdia civil als edificis de l’Ajuntament i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell. En aquest cas, se’l va citar tant a ell com a l’ex-tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, com a investigats per presumptes irregularitats en la construcció d’habitatges en una zona protegida.

Batalla va voler deixar clar que la declaració feta davant del jutjat d’instrucció número 2 de la Seu d’Urgell va servir per “constatar” que “les decisions tècniques i polítiques que es van prendre han estat sempre conforme a la legalitat” i, segons ha afegit, “buscant sempre l’interès general i en cap cas mai l’interès particular”. En aquest sentit, es va mostrar esperançat que, un cop exposats els arguments i explicacions pertinents, “aquesta qüestió es pugui resoldre bé” i de forma ràpida.
De fet, l’exalcalde de la Seu d’Urgell va assegurar que se sent “tranquil”, ja que sobre els mateixos fets que ara s’investiguen en aquesta causa separada vinculada als registres practicats per la guàrdia civil el 28 de març passat ja es va obrir un procediment judicial per la part civil i, segons va dir, “tant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya com la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat van explicitar en els informes que les llicències estaven ben donades”.

Finalment, Batalla va insistir a dir que tant ell com l’extinent d’alcalde d’Urbanisme i expresident del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, estan “satisfets” pel fet d’haver pogut manifestar la seva opinió en seu judicial, “després d’onze mesos d’aquella entrada espectacular de la guàrdia civil amb passamuntanyes i metralladores a l’Ajuntament de la Seu”. Tots dos van acudir a la citació judicial d’ahir acompanyats de l’advocat Jordi Pina i, després d’haver declarat durant unes tres hores, el jutge haurà de decidir si arxiva el cas o s’obre judici oral.

Batalla
declara
construcció
habitatges

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte