Diari digital d'Andorra Bondia

Beal, Bonet, De Celis i Ronchera, representants del Govern a la CASS


Escrit per: 
Redacció

El Govern va anunciar dimecres els noms de les persones que ha escollit com a representants al consell d’administració de la CASS. D’aquesta manera, seran Josep Maria Beal, Sílvia Bonet, Guillem de Celis i Montserrat Ronchera els que representaran l’executiu a la parapública.

Tal com va exposar ahir el cap de Govern, Jaume Bartumeu, s’ha triat aquestes persones per la seva vàlua personal i la capacitat de treballar en equip. També va manifestar que un cop surtin els noms publicats al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra, segurament dimecres de la setmana vinent, s’obrirà un termini de quinze dies perquè el nou consell es reuneixi i esculli el nou president de la CASS.
D’altra banda, Bartumeu va exposar que durant el consell de ministres d’ahir es va tractar també altres temes, entre els quals cal destacar el viatge oficial que el cap de Govern farà diumenge i dilluns a Sant Marino. Bartumeu va assenyalar que aquesta visita servirà per parlar de diferents temes que els dos estats tenen en comú, com ara l’apropament a Europa i l’avançament en les negociacions dels convenis per evitar la doble imposició. Serà, tal com va remarcar el cap del Govern, un viatge basat en una sèrie de trobades amb diferents representants de la vida política de San Marino que han de servir per “intercanviar opinions”.
En aquest sentit, Bartumeu va recordar, entre altres aspectes, que San Marino està negociant una adhesió amb Europa que va més enllà de la que vol aconseguir Andorra, ja que aquest Estat està tractant una adhesió plena. Un altre dels aspectes que va remarcar Bartumeu és que San Marino té una imposició directa sobre els beneficis i, per tant, aquesta i altres experiències seran les que es compartiran durant les reunions de treball bilaterals.

canturri, a la santa seu
Finalment, un altre dels aspectes que va aprovar ahir el consell de ministres va ser el nomenament de Miquel Àngel Canturri com a ambaixador a la Santa Seu després que l’executiu ha rebut el plàcet de la Nunciatura Apostòlica a la proposta de designació del nou diplomàtic.

Bartumeu valora la situació política actual

 “Crec que estem ben situats per assumir les responsabilitats que ens han encomanat els ciutadans.” Amb aquestes paraules resumia Bartumeu la situació política. Va recordar que s’havia compromès a posar en marxa la taula de la funció pública i que aquest compromís s’ha complert, fins i tot abans del termini fixat, i també va recordar la reunió que mantindrà la setmana que ve amb els cònsols de les set parròquies. Va concloure que considera que la situació política no ha canviat després del debat d’orientació.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte