Diari digital d'Andorra Bondia

Benet XVI rebrà Joan-Enric Vives en audiència el pròxim 10 de desembre


Escrit per: 
Redacció

L’arquebisbe d’Urgell i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, ha anunciat, després d’assistir als actes amb motiu de la visita de Benet XVI a Barcelona, que serà rebut en audiència pel Papa el pròxim 10 de desembre al Vaticà.

En aquesta visita a la Santa Seu, Vives estarà acompanyat, en principi, pel ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, segons va afegir el copríncep bisbe. A més a més, quatre dies després d’aquesta recepció al Vaticà, l’ambaixador d’Andorra a la Santa Seu, Miquel Àngel Canturri, presentarà les cartes credencials al pontífex. La recepció del mes de desembre, Vives l’aprofitarà per agrair en persona al Papa el seu nomenament com a arquebisbe.
Aquest va ser l’anunci que va fer Vives moments després d’assistir a la consagració de la Sagrada Família com a basílica. Va destacar que havia estat una jornada “intensa, joiosa i esclatant”, ja que va assenyalar que el temple d’Antoni Gaudí és “el nucli de la cultura catalana i també, d’alguna manera, d’Andorra”, i en aquest sentit va remarcar molt especialment totes les inscripcions que hi ha en llengua catalana.
El copríncep episcopal també va fer referència al fet que el Papa dediqués unes paraules als fidels en català, ja que va manifestar que així “honora la llengua” i demostra que “vol parlar amb tots els homes i dones, ja que se sent pare de tota la cristiandat”.
La presència de Vives a Barcelona no va ser l’única en representació del país, ja que diversos mossens i també fidels s’hi van desplaçar per viure de prop la visita papal, tal com també va remarcar el copríncep espicopal.
Un dels aspectes que l’arquebisbe d’Urgell va emfasitzar dels actes de Benet XVI va ser tant “l’amor a Déu”, amb la dedicació del temple, com “l’amor al pròxim”, plasmat a través de la visita a la institució del Nen Déu. També va remarcar l’esperit de “diàleg i reconciliació” que presenta aquesta visita papal.
Sobre la Sagrada Família, el copríncep episcopal va destacar que es troba en un punt neuràlgic de Barcelona, amb la qual cosa es representa “la presència viva de Déu al centre mateix de la ciutat”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte