Diari digital d'Andorra Bondia

Berçot es compromet a donar suport a Andorra en l’encaix a la Unió Europea


Escrit per: 
Redacció

El primer discurs, amb motiu de la recepció de la festa nacional francesa, de l’ambaixador Jean-Pierre Berçot ha estat centrat en la necessitat que Andorra i França estrenyin lligams. D’aquesta manera, el nou ambaixador ha manifestat que una de les missions que s’ha marcat com a prioritàries és estar “al costat d’Andorra” en el seu encaix a la Unió Europea.

Berçot ha assenyalat també el fet que Andorra forma part d’organismes com les Nacions Unides i que per tant pot donar, de la mateixa manera, el seu suport a França en aquestes instàncies internacionals. En aquest sentit ha afegit que l’esperit que guiarà la seva acció al Principat serà obrar a favor d’aprofundir “una relació que no és com les altres, que posa en joc, a la vegada, la memòria, la raó i el sentiment”.
Sobre aquest acostament a Europa, Berçot ha expressat que aquesta voluntat d’Andorra s’haurà de materialitzar mitjançant les modalitats que siguin “respectuoses” amb la identitat del país i d’acord amb les normes econòmiques i socials de la Unió Europea.
L’ambaixador francès ha destacat en el seu discurs la voluntat, també, d’impulsar l’acció cultural, i en aquest sentit ha manifestat que “cal no oblidar que Andorra és l’únic país del món on la llengua catalana és oficial” i va recordar que aquesta llengua és “cosina de la francesa”. També ha expressat la voluntat que cada vegada siguin més els estudiants andorrans que vagin a estudiar a França, i en aquest sentit ha destacat que “no escatimarà esforços”.
Cal destacar que l’ambaixador, que fa molts pocs dies que està al Principat, ha fet precisament una gran part del discurs en català.
De la seva banda, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha exposat que les paraules de Berçot eren “la confirmació”  que les relacions entre França i Andorra “no solament han millorat” sinó que van en la línia de tenir “un suport explícit”, com ha destacat. Bartumeu ha remarcat que aquest procés d’acostament a Europa també “convé” a França.
La recepció ha comptat amb una important representació dels actors polítics i socials del país.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte