Diari digital d'Andorra Bondia

Berçot es referma en el compromís a signar un acord de no doble imposició


Escrit per: 
M. S. C.

L’ambaixador de França a Andorra, Jean-Pierre Berçot, ha expressat aquest dijous el compromís per arribar a un acord de no doble imposició entre els dos països.

El diplomàtic ha indicat que aquest fet està relacionat amb la presència més gran que està tenint el Principat a Europa i tot el món i ha afirmat que aquests convenis es firmaran amb Espanya però també amb França, ja que el nivell de relacions és el mateix. Berçot ha fet aquestes declaracions durant la recepció amb motiu del dia nacional de França.
El cap de Govern, Antoni Martí, ha indicat que la voluntat de negociar el conveni de no doble imposició de forma paral·lela amb la reforma fiscal també és aplicable en el cas francès, ja que són dos països prioritaris a l’hora de negociar. Martí creu que l’aprovació de les lleis es farà amb “certa lògica”, ja que no hi ha diferències substancials entre el PS i DA.
L’ambaixador francès també ha expressat el seu malestar pel baix percentatge d’alumnes andorrans que cursen els estudis universitaris en aquest país, sobretot per una qüestió geogràfica, ha dit. També ha expressat el compromís a mantenir el sistema educatiu, i en aquest sentit ha explicat que ja és prevista l’aportació per al liceu d’Encamp i ha indicat que els passos per construir-lo estan avançats. Quant a infraestructures viàries, ha acceptat que els accessos no són excel·lents i ha afegit que la construcció de l’E-9 s’ha d’emprendre de forma multilateral.
Així mateix, Berçot ha reconegut els passos fets per Andorra amb l’acord monetari, el reconeixement de Kosovo i la paritat en el si del Consell General. També ha recordat als residents francesos les dues properes cites electorals.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte