Diari digital d'Andorra Bondia

Berçot lamenta les crítiques de Pujol al CDI


Escrit per: 
Redacció / Agències / FOTO: SFGA

L’ambaixador de França a Andorra, Jean Pierre Berçot, es va pronunciar ahir sobre la clàusula que inclou el conveni de doble imposició que provocaria que els residents francesos haguessin de tributar al seu país d’origen si es creés un nou impost per als exiliats fiscals.

Berçot va lamentar que es critiqui un acord que ha estat negociat entre França i Andorra, i va assegurar que la negociació s’ha fet “a favor de l’interès general i no de l’interès particular”. En aquest sentit, l’encara ambaixador va lamentar les manifestacions del conseller electe pels francesos establerts a Andorra a l’Assemblea de Francesos a l’Estranger, Jean Pujol, ja que considera que els ciutadans francesos haurien d’expressar el seu punt de vista davant del parlament francès en lloc de fer-ho davant de les autoritats andorranes o de la premsa del Principat.
L’ambaixador, que va fer una visita protocol·lària al cap de Govern i al ministre d’Afers Exteriors per acomiadar-se, va insistir que tant França com Andorra actuen d’acord amb els interessos generals i no els interessos particulars, i que si han decidit rubricar el conveni “és un procediment totalment democràtic i lògic”. Per tant, no entén per què es qualifica la signatura d’“aberració”, i va afegir que “no és una prova de gaire respecte ni de dignitat criticar a l’estranger la posició de França respecte a un text bilateral”.
D’altra banda, el representant personal del copríncep francès, Christian Frémont, es va acomiadar ahir del copríncep episcopal.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte