Diari digital d'Andorra Bondia
La subsíndica, Mònica Bonell, en una compareixença anterior.
La subsíndica, Mònica Bonell, en una compareixença anterior.

Bonell apel·la a la voluntat dels parlamentaris per treballar al gener


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

“Crec que es pot continuar treballant fins a final de legislatura si hi ha lleis que s’estan tramitant”. Així ho va afirmar ahir la subsíndica general, Mònica Bonell, per qui “no seria lògic” que tot i que el cap de Govern dissolgui la cambra a mitjans de febrer durant el mes de gener només treballés la comissió legislativa de Finances i Pressupost perquè tinguin el projecte de llei del pressupost per a l’exercici 2019.

En aquest sentit, Bonell, que va recordar que el reglament del Consell General ja preveu que en aquells textos tramitats pel procediment d’urgència es pugui treballar fora del període de sessions, va apel·lar a la voluntat dels parlamentaris per tal que les diferents comissions legislatives demanin a la Comissió Permanent l’habilitació de dies de gener per poder continuar treballant els diferents projectes de llei que hi ha a tràmit.

La subsíndica, que va fer aquestes manifestacions en la compareixença posterior a la junta de presidents, va recordar que “és potestat dels grups poder treballar fora del període de sessions” i va mostrar la predisposició a fer-ho del grup demòcrata. Així mateix, la subsíndica, que va remarcar que DA “sempre ha volgut arribar a un consens” en aquesta qüestió que podria decidir en el marc de les respectives comissions per majoria, va lamentar el fet que no totes les forces parlamentàries hagin tingut sempre aquesta voluntat.

D’altra banda, i davant el fet que “se’ns tira a sobre el termini d’un mes que tenim”, Bonell va explicar que el síndic va aprofitar la junta de presidents per recordar als grups que cal nomenar un candidat per al Tribunal Constitucional per substituir Isidre Molas. En aquesta línia, la subsíndica va precisar que la intenció és que el futur membre del TC es pugui nomenar en la sessió ordinària del Consell General prevista pel 22 de novembre o en la que tindrà lloc el dijous següent, dia 29.

Precisament, la junta de presidents va determinar també la celebració d’una sessió de control a l’executiu pel 13 de desembre, una sessió ordinària pel dia 20 així com la sessió tradicional de sant Tomàs, que tanca simbòlicament el curs polític, que tindrà lloc el 21 de desembre.

Pel que fa al debat de totalitat del pressupost, que encara no ha estat admès formalment a tràmit, es podria fer en la sessió prevista pel 20 de desembre.

Finalment, i després que només s’hagi presentat un candidat, Bonell va explicar que es tornarà a convocar l’edicte per a la selecció de tres candidats per conformar la llista nacional que s’ha de presentar a l’APCE per a la tria del representat a europeu per a la prevenció de la tortura. 

Bonell
parlamentaris
treballar
gener

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte