Diari digital d'Andorra Bondia
Bonell durant la seva participació a l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa.
Bonell durant la seva participació a l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa.

Bonell defensa al Consell d'Europa l’abastiment d'ajuda humanitària a la població que està a Ucraïna i als refugiats


Escrit per: 
Redacció / Foto: DA

La presidenta suplent del Grup Parlamentari Demòcrata, Mònica Bonell, ha participat aquest dilluns i dimarts al plenari extraordinari de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa APCE per avaluar les conseqüències de l'atac bèl·lic de Rússia a Ucraïna i per continuar expressant el posicionament ferm a favor de la resolució pacífica del conflicte. La sessió ha comptat amb intervencions de la secretària general del Consell d'Europa Marija Pejčinović Burić del president de l'APCE Tiny Kox i del primer ministre d' Ucraïna Denys Shmyhal entre d'altres. En un segon estadi del plenari han intervingut parlamentaris i parlamentàries membres del Consell d'Europa, i ha estat en aquest context que Bonell ha apel·lat, "precisament a la casa dels drets humans a actuar perquè tothom rebi l'ajuda necessària a Ucraïna. Però també que l'ajuda arribi a la resta de països fronterers que han quedat afectats per aquesta guerra i reben diàriament a milers de refugiats.

La presidenta suplent del Grup Demòcrata, i cap de la delegació andorrana a l'APCE també ha tingut unes paraules per la població russa "que res té a veure amb el conflicte i a la qual també se li estan violant els seus drets". "Ells tampoc mereixen quedar se a l'oblit ha afegit. La intervenció de Bonell ha finalitzat amb la petició a Rússia perquè respecti la integritat territorial d'Ucraïna dins les seves fronteres internacionalment reconegudes". També ha tingut unes paraules per als països que estan intermediant perquè, "a través del diàleg i la diplomàcia aquest malson finalitzi aviat pel bé de tothom".

Al final de la jornada l' APCE votarà i adoptarà una proposta de resolució perquè Rússia abandoni el Consell d'Europa la qual adreçarà al Comitè de Ministres de l'organisme. També durant el decurs del debat, Rússia ha fet oficial que marxa del Consell d'Europa.

Andorra
Consell Europa
assemblea parlamentària
Bonell
Rússia
Ucraïna

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte