Diari digital d'Andorra Bondia
La subsíndica, Mònica Bonell, en una compareixença anterior.
La subsíndica, Mònica Bonell, en una compareixença anterior.

Bonell diu que es deixaran d’aprovar menys lleis de les que es pensaven


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

“No m’atreveixo a dir quines,  però segurament algunes no arribaran a ser aprovades, encara que seran menys de les que pensàvem fa tres mesos.” Així ho va assegurar ahir la subsíndica general, Mònica Bonell, que va voler destacar també “el bon ritme de treball” que estan seguint grups parlamentaris i comissions legislatives, tot i ser en període fora de sessions i després del malestar expressat pels partits de l’oposició amb la decisió de la majoria demòcrata de demanar el caràcter d’urgent per a totes les lleis que hi havia a tràmit parlamentari.
En aquest sentit, la subsíndica, que va recordar que la iniciativa es va demanar per poder permetre el treball dels diferents textos però mai amb la voluntat de forçar-ne l’aprovació de tots, va assegurar que les diferents comissions legislatives “estan tractant amb la prudència necessària i l’atenció que mereixen els diferents textos”, i es va mostrar convençuda que “no s’està treballant amb pressa”.
Bonell va fer aquestes manifestacions en la compareixença posterior a la junta de presidents durant la qual es va acabar d’establir el calendari fins a final de legislatura. Així, la subsíndica va confirmar que per a la sessió ordinària del Consell General del 17 de gener vinent hi haurà el debat i votació del projecte de llei de la funció pública, la presa en consideració del projecte de llei dels actius virtuals, el debat i votació del projecte de llei de mesures urgents relatives a l’arrendament d’habitatges, el projecte de llei de la Fundació de l’Escola Nostra Senyora de Meritxell, el nomenament de dos membres del consell d’administració de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) i, amb tota probabilitat, el debat de totalitat del projecte de llei del pressupost per a l’exercici 2019, el projecte de llei d’ocupació i el debat de l’esmena a la totalitat presentada pel grup liberal al projecte de llei de regulació de l’establiment de preus mínims de venda dels productes del tabac.
Així mateix, la subsíndica, que va fer un repàs de la situació dels diferents textos legislatius que es troben en període d’esmenes, va confirmar també una sessió de control a l’executiu el 23 de gener, dues sessions ordinàries els dies 31 de gener i 7 de febrer i la que serà darrera sessió de la present legislatura, en la qual es votarà el pressupost, i que s’ha previst per al divendres 15 de febrer. També durant el mes vinent tindrà lloc el jurament del nou magistrat del Tribunal Constitucional.

Visita de Brajovic
D’altra banda, Bonell va informar que dilluns i dimarts vinent visitarà el país el president del parlament de Montenegro, Ivan Brajović, que serà rebut a Casa de la Vall. 
Durant la visita oficial està previst també que la delegació montenegrina mantingui trobades amb la titular d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, així com amb responsables d’Andorra Turisme per compartir experiències en aquest àmbit.
Finalment, la subsíndica va confirmar també que el Consell General ha fet arribar la proposta de tres candidats per al Comitè de la tortura del Consell d’Europa. Concretament es tracta de Jessica Obiols, Vanessa Durich i Jordi Garcia.

Bonell
diu
deixaran d'aprovar
menys
lleis
pensaven

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte