Diari digital d'Andorra Bondia
La subsíndica, Mònica Bonell, en la compareixença posterior a la reunió de la junta de presidents, ahir.
La subsíndica, Mònica Bonell, en la compareixença posterior a la reunió de la junta de presidents, ahir.

Bonell diu que hi ha un cert embús legislatiu però confia poder fer net


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

La subsíndica, Mònica Bonell, va acceptar ahir que hi ha un cert embús legislatiu al Consell General, una situació semblant a l’anterior legislatura. Amb tot va remarcar que els parlamentaris faran el “màxim esforç per aprovar els textos”. En aquest sentit va explicar que el ritme de treball de sindicatura i les comissions durant aquest període de sessions serà pensant que la legislatura continua. “La nostra obligació és treballar com si la legislatura no estigués esgotada per tal que tots els projectes puguin ser aprovats”, va dir alhora que va afegir que “si mai hi ha una dissolució [del parlament] durant aquest període de sessions ja veurem les lleis que queden al calaix”. De fet va advertir que si les eleccions s’acaben convocant pel desembre no es podrà aprovar la totalitat de la trentena de textos que hi ha avui a tràmit.

Bonell va posar en relleu, però, que la potestat de convocar eleccions és del cap de Govern i que el Consell General desconeix quina és la seva intenció. La subsíndica va fer aquestes declaracions després de la primera reunió de la junta de presidents del nou període de sessions. En aquesta es va acordar, tal com s’havia anunciat, que el debat d’orientació política se celebrarà el proper 17 i 18 de setembre. També es va fixar un consell ordinari pel 13 de setembre en el qual es preveu que es pugui votar la memòria i informes corresponents a les fiscalitzacions dutes a terme pel Tribunal de Comptes durant l’any 2017, el projecte de llei reguladora del Fons Andorrà de Garantia de Dipòsits i del Sistema andorrà de garantia d’inversions, i la modificació de la Llei de transferències als comuns.

Preguntada sobre les lleis laborals i la llei de funció pública, Bonell va recordar que la voluntat és aprovar-les durant l’actual període de sessions, és a dir, al desembre com a molt tard. Tot i així va afegir que això dependrà del treball en comissió i, en el cas de la llei de la funció pública, va indicar que “tot fa pensar” que algun grup farà una esmena a la totalitat.

La subsíndica també va informar que el síndic general participarà com a ponent en un congrés organitzat a Madrid amb motiu de l’aniversari de la Constitució espanyola i que en breu s’informarà dels actes per celebrar el 600 aniversari del Consell de la Terra.

Concurs per la convenció per prevenir la tortura

El Consell General convocarà un concurs públic per seleccionar el nou representant d’Andorra a la convenció per la prevenció de la tortura i de les penes o dels tractaments inhumans o degradants del Consell d’Europa. Fins ara, aquest era elegit a proposta dels representants del Principat al Consell d’Europa però s’ha adoptat aquesta nova via a proposta de l’organisme. El càrrec no és remunerat però el Consell d’Europa es fa càrrec de les dietes i els desplaçaments. A més es demana disposar de 40 dies a l’any per viatjar per assistir a la convenció. El mandat de l’actual representant finalitza el 31 de desembre i serà la comissió d’Interior la que seleccionarà tres candidats d’entre els currículums que es rebin. 

Bonell
embús
legislatiu
confia
poder
fer net

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte