Diari digital d'Andorra Bondia

Bonell insta a Bàrcia a implicar-se pel país tant com ho ha fet per Canillo


Escrit per: 
Redacció


Gerard Bàrcia va posar ahir punt final a la seva etapa com a conseller de Canillo, i ho va fer escoltant el discurs de comiat que la cònsol menor, Mònica Bonell, li tenia preparat.

En aquest sentit, la cònsol va encoratjar el socialdemòcrata a implicar-se en la seva tasca tant “com ho ha fet al Comú” i li va aconsellar trobar “un punt d’equilibri” entre “la rauxa”, que més d’un “cop l’ha dut a l’extrem”, i les necessitats d’un cartera, la d’Ordenament Territorial, que tot i que és “una gran herència” també és una inesgotable “font de conflictes”.
La mandatària liberal no podia deixar marxar el cap de l’oposició sense recordar-li que, tot i “l’equilibri” que hi havia hagut en els darrers mesos al Comú entre majoria i oposició, això no havia estat sempre així i que la seva tendència a “tibar la corda” havia generat un clima de crispació en què “qualsevol petit descuit” de la majoria “es convertia en un cartutx per disparar”. Tot i això, Bonell va destacar l’esperit de Bàrcia per anar a la “recerca del bé comú” i el va encoratjar a treballar pel bé del país, amb “voluntat conciliadora”, això sí. La cònsol va recordar que un “canillenc tornarà a dirigir la política d’ordenació territorial”, que es tracta d’un ministeri que té summa importància per la dificultat que requereix la planificació del territori, “la terra, que és una gran herència”. 
 
Desig d’entesa a grandvalira
De la seva banda, el futur titular de la cartera d’Ordenament Territorial va fer un petit balanç dels dos anys al capdavant de l’oposició canillenca i va comentar que un dels temes que li hauria agradat veure resolts és “la consolidació de l’acostament” entre les societats d’Ensisa i Saetde, cosa que espera que es pugui aconseguir durant l’estiu o la tardor d’aquest any.
Pel que fa a la composició de la minoria, Bàrcia va comentar que el seu company Francesc Xavier Riba agafarà les regnes com a cap de l’oposició i les conselleries de les quals ell es feia càrrec. A partir d’ara, Riba participarà en les comissions d’Urbanisme, Finances i Serveis, mentre que Vanessa Casal s’encarregarà de les conselleries d’Agricultura, Turisme i Medi Ambient. Precisament, la nova consellera jurarà el càrrec el 25 de març, i Bàrcia ho farà al Govern el dia 26.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte