Diari digital d'Andorra Bondia
La consellera general independent, Sílvia Bonet, en una sessió parlamentària.
La consellera general independent, Sílvia Bonet, en una sessió parlamentària.

Bonet aposta per limitar els augments del lloguer a l’IPC


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

La consellera general independent, Sílvia Bonet, es partidària de limitar els increments dels contractes de lloguer únicament al que hagi pujat l’índex de preus al consum (IPC), sobretot en aquells casos on el propietari “no hagi fet cap millora substancial” que pogués justificar l’increment del preu d’arrendament. “No acabo d’entendre que es pugui pagar un dia 400 euros per un pis i l’endemà 700 euros si el pis és exactament igual i no ha canviat absolutament res”, va assegurar la parlamentària, que ha presentat nou esmenes al projecte de llei de mesures urgents relatives a l’arrendament d’habitatges. 
Al marge de la vinculació de l’increment del lloguer a l’IPC, Bonet proposa també mantenir en cinc anys la durada del contracte i no baixar-ho a quatre com planteja el text entrat a tràmit per l’executiu, ja que, segons argumenta, “quantes més vegades hi hagi renovació de contracte més possibilitats hi ha d’augmentar-ne el preu”.
Així mateix, la parlamentària, que vol que el text de la llei reculli l’obligació que tots els contractes d’arrendament es facin per escrit, tampoc està d’acord amb el fet que en els cas dels arrendaments de locals el preu d’aquest pugui estar relacionat amb la facturació, la xifra de negoci o el resultat d’explotació. “Penso que es tracta d’unes dades que el propietari no hauria de tenir”, va destacar la consellera general, que va recordar a més que aquestes dades “ja es presenten a Tributs”.
La resta d’esmenes són de caràcter purament formal i per aclarir el redactat de la llei.
D’altra banda, Bonet veu amb bons ulls la crida del raonador a obrir una reflexió sobre la necessitat d’impulsar habitatge social. “Hi ha gent que considera que si es fessin habitatges socials es crearien guetos i no hi estic d’acord”, va sentenciar la consellera general, que va recordar que “no estem parlant d’una gran ciutat com Barcelona, París o Madrid on es pot tenir tendència a fer aquest tipus d’habitatge a l’extraradi on el terreny és més econòmic”. 
A més a més, Bonet, considera que impulsar habitatge social “en un entorn tan petit com el nostre podria ser una manera de poder regular el mercat de lloguer”, un aspecte que creu que “s’ha de regular perquè, a vegades, s’estan demanant uns lloguers per uns pisos l’estat dels quals no correspon a lloguers tan alts”.

bonet
aposta
lloguer
augments
limitar
IPC

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte