Diari digital d'Andorra Bondia

Bono espera signar properament els acords per evitar la doble imposició


Escrit per: 
Redacció

El president del Congrés dels Diputats espanyol, José Bono, ha afirmat aquest dimarts, durant la seva visita al Principat, que preveu que puguin “arribar aviat a acords” amb Andorra per evitar la doble imposició.

Bono ha assegurat que cal resoldre la situació actual “pel bé dels ciutadans”, ja que “no està ben vist tenir una base impositiva subjecta a dos tipus de gravàmens”.
Bono ha fet aquestes declaracions després que el síndic general, Josep Dallerès, l'hagi rebut a la Casa de la Vall. Posteriorment, el polític espanyol s'ha trobat amb el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, i amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu, amb qui ha parlat de la propera entrada en aplicació, el gener del 2011, de l’acord d’intercanvi d’informació fiscal a la demanda. “Els acords als quals hem arribat han estat essencials”, ha assegurat el president del Congrés dels Diputats, i ha mostrat la voluntat de continuar avançant en el procés.
Així mateix, Bono ha manifestat el desig de reforçar la col·laboració hispano-andorrana. El president del Congrés espanyol ha afirmat que no han trobat “elements de conflicte” amb Andorra, ja que “és difícil trobar-los quan es visita algú tan proper” i ha incidit en la importància de la col·laboració amb el país, donat “el gran nombre de nacionals que hi conviuen”. En aquest sentit ha apuntat: “Hi ha aspectes en què ens interessa aprofundir, en termes d’homogeneïtat i normalització.”
Pel que fa a l’actual situació política, Bono ha opinat que la distribució de forces que hi ha al Consell General “no les pot ignorar ningú, ni tampoc el cap de Govern”, i ha afegit que “les matemàtiques de vegades tenen tanta transcendència com la política”. Finalment, Bono ha conclòs que “la solució política està en l’acord i el consens, per buscar sortides constitucionals”.
Bono, que ha encapçalat una delegació formada per la vicepresidenta de la institució, Teresa Cunillera, entre d’altres, ha aprofitat per visitar la Casa de la Vall i per signar en el llibre d’or, en què ha mostrat el seu agraïment amb Andorra. La trobada respon a la visita que Dallerès va fer a Madrid el març passat.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte