Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la conferència d'Eugeni Bregolat a l'ambaixada d'Espanya.
Un moment de la conferència d'Eugeni Bregolat a l'ambaixada d'Espanya.

Bregolat elogia els avenços d'Andorra


Escrit per: 
Agències/Foto: Jonathan Gil

El fet que Andorra hagi estat esborrada per la Unió Europea de la llista grisa de paradisos fiscals ha estat, aquest dimarts, motiu d'orgull per part de l'exambaixador d'Espanya a Andorra, Eugeni Bregolat. En aquest sentit, ha manifestat el seu desig que la negociació per part del Principat amb la UE "arribi a bon port" pel que fa a l'acord d'associació.

D'altra banda, Bregolat ha explicat el seu posicionamet respecte a l'avortament, i ha declarat que "han de ser els andorrans qui valorin aquestes qüestions amb molt de compte". A més, "donada la característica del coprincipat", dificulta encara més la presa de decisions, ja que esdevé un tema delicat.

Aquestes declaracions s'emmarquen en la conferència que ha exposat Bregolat aquest vespre a l'ambaixada espanyola. Sota el nom 'La diplomàcia espanyola en quaranta anys de democràcia', el ponent ha explicat com va tenir lloc la normalització de l'estat espanyol després dels anys de dictadura, provocant que el país estigués "assenyalat a Europa i Amèrica". A més, ha explicat com van ser els anys posteriors a la mort del dictador, quan "Espanya es va democratitzar" entrant a Europa, a l'OTAN i establint relacions amb els països comunistes. "He viscut aquesta època i van ser moments difícils", ha afegit.

Pel que fa als moments més complicats que ha viscut al llarg de la seva trajectòria, ha recordat la situació que va viure a la Xina, quan les protestes a la plaça de Tiananmen van ser suprimides per la força. "Tenia la presidència de la Comunitat Econòmica Europea i va ser un moment delicat" en què Espanya va respondre "estenent la mà als xinesos". D'altra banda, també ha definit com a moments "delicats" els anys de terrorisme abans que Espanya entrés a Europa, un fet que "complicava molt la consolidació de la democràcia" i quan "aquells països que haurien d'haver ajudat miraven cap a una altra banda". Amb l'entrada a la UE el 1986, "vam passar a ser un país totalment normal", ha finalitzat.

Bregolat
avenços
Andorra
lloa

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte