Diari digital d'Andorra Bondia

Bregolat s’acomiada i celebra les bones relacions bilaterals


Escrit per: 
M. S. C.

L’ambaixador d’Espanya al Principat, Eugeni Bregolat, ha aprofitat la celebració del Dia de la hispanitat per anunciar el seu comiat. Després de gairebé cinc anys al país, tornarà a la Xina, on serà ambaixador per tercer cop.

En un emotiu discurs, Bregolat ha fet balanç d’aquests darrers anys a Andorra i ha destacat que els dos països han mantingut unes relacions bilaterals “molt satisfactòries”. En aquest sentit, ha remarcat que el moment àlgid ha estat la signatura del conveni d’intercanvi d’informació fiscal i ha reiterat la voluntat d’Espanya de firmar un acord per evitar la doble imposició quan s’enllesteixi el nou marc fiscal.
Bregolat ha destacat que Espanya aplaudeix l’evolució d’Andorra i els canvis en el seu sistema econòmic. Així mateix, ha recordat que el país que representa ofereix suport per a l’acostament a la UE i ha anunciat la visita del ministre d’Exteriors espanyol, Miguel Ángel Moratinos, al mes de novembre. El president del Congrés, José Bono, també visitarà Andorra a principis de novembre. Així mateix, l’ambaixador s'ha mostrat obert a servir els andorrans que es trobin a la Xina.
El cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha qualificat de “gran pèrdua” el comiat de Bregolat, ja que es tracta d’“un veí que parla català i té vincles familiars a Andorra”. L’ambaixador encara estarà aproximadament dos mesos al país i de moment es desconeix qui serà el seu successor.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte