Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller i els tècnics aranesos en una sessió pràctica amb especialistes italians.
El conseller i els tècnics aranesos en una sessió pràctica amb especialistes italians.

Bruna coneix ‘in situ’ com gestionen la fauna salvatge als Alps italians


Escrit per: 
Redacció/Foto: Conselh Generau d'Aran

El conseller de Territori, Paisatge i Gestió ambiental del Consell General d’Aran, Francés Bruna, ha viatjat, juntament amb un grup d’agents i tècnics de medi ambient, a Trentino (Itàlia) per contrastar experiències en l’àmbit de la gestió de la fauna salvatge amb els especialistes italians. Un nou punt de vista que serveix per intentar afrontar millor les problemàtiques que genera la convivència amb l’os.

En aquest viatge de treball el grup aranès ha rebut formació per poder donar resposta davant qualsevol incidència o problema relacionat amb aquest tipus de fauna. El conseller i els tècnics s’han format en les diferents tècniques i han tingut la possibilitat de conèixer els instruments que fa servir la guàrdia forestal del nord d’Itàlia per la gestió d’aquestes situacions.
En aquest sentit, el conseller Bruna ha afirmat que “conèixer com gestionen altres territoris la fauna salvatge és primordial per poder trobar solucions adients a la problemàtica de l’os a l’Aran”. També ha afegit que “el govern del Conselh General d’Aran treballa perquè el sector ramader de la Vall d’Aran pugui tenir les màximes garanties possibles per dur a terme el seu treball tot i la complexa situació que viuen”.
Cal recordar que la Generalitat, el govern d’Aragó, el Consell General d’Aran i l’executiu espanyol van acordar en la reunió del 8 d’octubre revisar el protocol per espantar els ossos “amb actitud reiteradament depredadora” als Pirineus.

Bruna
coneix
gestionen
fauna salvatge
Alps italians

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte