Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de llista de Desperta Laurèdia, al mig dels membres de la candidatura.
El cap de llista de Desperta Laurèdia, al mig dels membres de la candidatura.

Cairat adverteix que Sant Julià necessita un canvi per recuperar “qualitat de vida”


Escrit per: 
A. L. / Foto: Màximus

L’habitatge, punt clau del programa de Desperta Laurèdia, basat, diu el cap de llista, en la “transparència”.

Qualitat de vida. Aquesta és la idea-força que inspira el programa de la plataforma Desperta Laurèdia, que va presentar ahir al vespre la candidatura amb Cerni Cairat al capdavant. Qualitat de vida, transparència en la gestió i vocació de servei, per ser exactes, amb un objectiu: “Entrar al Comú, guanyar les eleccions i governar, perquè nosaltres ens presentem amb un programa de govern, més que amb un programa electoral”. Aquesta declaració de bona voluntat es traduirà en una bateria de propostes “realistes i molt concretes” –aquestes són paraules d’Albert Gomà– del qual ahir només en van esbossar els epígrafs: innovació, gestió de les infraestructures existents, desenvolupament turístic i comercial, suport al teixit social i, sobretot, sobretot, l’habitatge, “un dels punts forts del programa, i que requereix una perspectiva global”.

Cairat va recordar que la llavor de la candidatura la va plantar la plataforma homònima que els últims mesos ha alçat la veu “per la falta d’un model clar de parròquia”, amb el consegüent “desànim” ciutadà: “Vam coincidir persones que venim d’àmbits i de sensibilitats diferents al voltant d’una convicció: la necessitat d’impulsar el canvi que Sant Julià necessita”. Aquest va ser l’argument recurrent de la vetllada: s’hi van referir Sofia Cortesao, Rossend Areny, Richard Escabias i Víctor Llorente.  Un altre mantra que escoltarem  unes quantes vegades més durant la campanya, i no només per boca dels candidats de Desperta Laurèdia, és el de la vocació de resoldre els problemes “reals” dels veïns. Areny ho va resumir així: “Vaig tornar a la política perquè hi havia una sèrie de mancances flagrants i evidents en el dia a dia de les persones”. I Gomà, de nou, va ponderar el fet diferencial de la llista respecte als rivals de Terceravia i Units pel Canvi: “El 15 de desembre concorren tres models ben diferents: un de perfil més conservador, un altre de més social i després el nostre, que vol empoderar els veïns”. Menys rotund i més contemporitzador que Cairat, “només que el 16 de desembre hi hagi un Comú més transparent i més democràtic, nosaltres ja haurem guanyat”.

Desperta Laurèdia, en fi, que ja va rebre dimarts la benedicció del cap de Govern, compta amb Gilbert Saboya com a suplent. L’exministre va ubicar Desperta Laurèdia en la “centralitat política”, i es va vantar de formar part d’un “equip de gent que comparteix un projecte, que no s’ha unit simplement per sumar vots, i que vol canviar les coses des de dins: no sé si la meva presència us afavoreix o no, però per a mi és un honor ser a la llista”.

Sant Julià
eleccions
desperta laurèdia
Cerni Cairat
Gilbert Saboya
Habitatge

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte