Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat.
El conseller de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat.

Cairat demana “capacitar” més l’UdA abans de fer la residència


Escrit per: 
Meritxell Prat

El conseller de Desperta Laurèdia al Comú de Sant Julià, Cerni Cairat, considera que el projecte de construcció d’una residència d’estudiants per a la Universitat d’Andorra hauria d’anar en paral·lel a un augment de la capacitat del centre, tant pel que fa al ventall d’estudis com al nombre d’alumnes. “El projecte que es planteja com a primera llança respecte a la universitat, la residència universitària, pensem que sense un augment de la capacitació de la universitat no en podem parlar encara”, exposa Cairat, que indica que actualment, “gran part dels estudiants són d’Andorra o de zones properes”, per la qual cosa “fer la residència ara no seria adequat”.

El conseller de la minoria comunal aposta, primer per “augmentar la capacitat” de l’UdA, és a dir, tenir més espai per acollir estudiants, però també més estudis per oferir. “A partir d’aquí ja podrem parlar de fer la residència universitària. Són dues coses que han d’anar en paral·lel”. Cairat ho exposa després que des de la majoria se’ls informés de les trobades mantingudes amb els responsables del centre educatiu per mirar de fixar un pla de treball per al projecte d’ampliació universitari i residencial. Justament, després de les primeres trobades (que es van produir poc abans del confinament) el cònsol va interpel·lar directament al Govern perquè també se sumés al projecte. Un suport que el conseller de Desperta Laurèdia també considera que hi ha de ser. “La universitat de Sant Julià ha de ser un projecte nacional també, ha de ser un projecte de país”, i va recordar que el seu projecte de parròquia “passa, també, per fer d’aquest poble un centre de coneixement, de recerca i d’emprenedoria”. De fet, tenint present el projecte d’unir l’Institut d’Estudis Andorrans, l’Observatori de la Sostenibilitat i Actua, volen impulsar que “aquests centres continuïn aquí” i fins i tot, “tenir espais per ampliar la capacitat per atraure projectes de recerca o turisme científic, entre altres qüestions”.

Potenciar els actius
Cerni Cairat reflexiona sobre el fet que “a Sant Julià hem vist passar molts turistes durant molts anys i hem invertit a Naturlàndia”, un projecte que des del seu punt de vista no ha tingut el retorn esperat al poble. “Més enllà dels llocs de treball, no ha tingut cap més retorn a nivell indirecte”, exposa, motiu pel qual considera que “hem de potenciar els actius que ja tenim”, com per exemple “la universitat i els centres de recerca”. Segons Cairat “també és un pol d’atracció de cara a un turisme diferent i fins i tot, a una activitat econòmica diversificada”.

Cairat
demana
capacitar
UdA
residència

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte