Diari digital d'Andorra Bondia
El candidat de Desperta Laurèdia, a punt de desgranar el programa sobre l’habitatge.
El candidat de Desperta Laurèdia, a punt de desgranar el programa sobre l’habitatge.

Cairat impulsarà cooperatives per facilitar l’accés a l’habitatge


Escrit per: 
A. L. / Foto: Màximus

Ho havia insinuat dimecres Cerni Cairat en la presentació de la candidatura de Desperta Laurèdia: l’habitatge serà un dels eixos principals del programa de la plataforma. L’accés a l’habitatge de lloguer a preus “dignes”, s’entén. Doncs en el primer dia de veritat de la campanya va començar a explicar la fórmula per sortir-se’n on tants abans que ell han fracassat. I el cert és que no ha inventat res, sinó que ha mirat com ho fan nord enllà, posem que a Dinamarca, on diu Cairat que el 30% del parc d’habitatges de lloguer es gestiona a través de cooperatives.

Doncs és exactament això el que planteja per convertir Sant Julià en pionera i referència andorrana en la matèria: impulsat societats cooperatives en què al costat de les institucions –el Comú, en aquest cas– hi participin també propietaris privats i futurs llogaters. Vist que la disponibilitat de sòl públic és limitada, tot i que no inexistent, el que planteja Cairat és que el Comú busqui els propietaris de terrenys susceptibles de ser edificats o, atenció, d’immobles que puguin ser reformats, i que la iniciativa sigui a tres bandes i en règim de cooperativa a través d’una cooperativa: “Hem d’estimular la participació privada per resoldre aquest problema, i la falta de sòl es pot pal·liar a través del parc de pisos buits i en alguns casos deteriorats que existeix a la parròquia. L’objectiu final és facilitar l’accés a l’habitatge a uns preus dignes. I creiem que si entrem al Comú ho aconseguirem”.

Al costat d’aquesta proposta estrella, i pel que fa a la Universitat d’Andorra, el cap de llista de Desperta Laurèdia vol impulsar els estudis biològics lligats a Naturlànd

Cairat
cooperatives
accés
Habitatge

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte