Diari digital d'Andorra Bondia
La COP26 s'està celebrant aquests dies a Glasgow.
La COP26 s'està celebrant aquests dies a Glasgow.

Calvó exposarà els avenços d'Andorra en la lluita contra el canvi climàtic i les accions implementades a la COP26


Escrit per: 
Redacció / Foto: Foto: COP26

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, participarà aquesta setmana a la Conferència de les Parts relativa al Conveni marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP26) que se celebra a Glasgow. La ministra serà present a la ciutat escocesa del 9 a l'11 de novembre i està previst que prengui part de la reunió d'alt nivell de ministres de Medi Ambient el dimecres 10. En la declaració nacional, Calvó exposarà davant de la comunitat internacional quins són els avenços duts a terme per Andorra en favor de la lluita contra el canvi climàtic, així com les accions que s'han implementat fruit dels compromisos adquirits.

A més, durant l'estada a Glasgow, la ministra també té previst dur a terme diverses reunions bilaterals per tractar temàtiques relacionades amb la lluita contra el canvi climàtic i també sobre la negociació de l'acord d'associació que està duent a terme Andorra amb la Unió Europea.

La COP26 representa el 5è aniversari de la signatura de l'Acord de París i, en aquest efecte, s'espera que esdevingui un esdeveniment clau per veure els primers resultats o l'estat dels compromisos adoptats. En efecte, l'Acord de París preveia que cada 5 anys els Estats part fessin un balanç de les reformes dutes a terme per garantir la implementació dels principis.

Entre els objectius de la reunió d'alt nivell en destaca la necessitat de posar sobre la taula els compromisos de les parts per assegurar les zero emissions a mitjans de segle i no superar els 1,5 graus; aprovar la declaració per impulsar una adaptació per protegir i restaurar els ecosistemes; mobilització econòmica i treballar conjuntament per fer front a la crisi climàtica.

La 26a sessió de la Conferència dels Estats Part (COP 26) del Conveni Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic té lloc sota la presidència de Regne Unit i amb el suport del govern d'Itàlia. En el seu rol de col·laborador per l'organització de la COP26 va organitzar al mes de setembre del 2021, la Pre-COP i el Fòrum de la Joventut sobre Canvi Climàtic (Youth4Climate). En aquest últim dos joves andorrans van representar la joventut del Principat.

calvó
exposarà
avenços
Andorra
lluita
canvi
climàtic
accions
implementades
COP26

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte