Diari digital d'Andorra Bondia
Sílvia Calvó amb Jean-Bernard Lévy a París.
Sílvia Calvó amb Jean-Bernard Lévy a París.

Calvó i Moles treballen amb EDF la implantació d’energies renovables


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i presidenta de FEDA, Sílvia Calvó, i el director general de FEDA, Albert Moles, es van reunir ahir  amb el president d’EDF, Jean-Bernard Lévy, en el marc dels Electric Days, que se celebren a París.

Forces Elèctriques d’Andorra i el grup Électricité de France mantenen una cooperació mútua des de fa 30 anys en diferents àmbits, i a més, el mes d’octubre del 2017 van signar un acord de col·laboració per enfortir les relacions concretament en l’àmbit de la transició energètica. Des d’aleshores, les dues companyies han treballat conjuntament en algunes iniciatives, ja que comparteixen l’objectiu d’assolir un nou model energètic més respectuós amb el medi ambient. 

En el marc de la cooperació establerta, la ministra i presidenta de FEDA va comentar amb el president d’EDF el nou model energètic d’Andorra previst en la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic i les instal·lacions previstes en el Pla sectorial d’infraestructures energètiques. Calvó va informar de l’objectiu d’incrementar la producció d’energia elèctrica nacional i de fer-ho fonamentalment amb fonts d’energia renovable, i va exposar el marc legal favorable del país per afavorir la participació estrangera en projectes al país. 

A més, en la reunió es va parlar de la participació d’EDF en el grup de treball francoandorrà per definir un full de ruta de col·laboració entre Andorra i França en matèria de canvi climàtic.

El president d’EDF, Jean-Bernard Lévy, va valorar de manera molt positiva les iniciatives i esforços d’Andorra en matèria de transició energètica, així com la implicació del Govern i de FEDA. D’altra banda, la delegació andorrana va aprofitar el desplaçament a París per reunir-se amb representants de la companyia General Electric a França. En aquesta trobada van poder  compartir punts de vista en relació a la transformació digital i com aquesta pot ajudar a la transició energètica i al desenvolupament de les energies renovables.

calvó
Moles
treball
EDF
implantació
energies renovables

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte