Diari digital d'Andorra Bondia
La signatura del conveni s'ha fet avui a París.
La signatura del conveni s'ha fet avui a París.

Calvó signa un conveni a París per promoure l’economia circular


Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA

La ministra de Medi Ambient i Sosteniblitat Sílvia Calvó i el president de l'Institut d'Economia Circular de França, François-Michel Lambert, han signat aquest dilluns a París un conveni. L'objectiu és enfortir el compromís d'Andorra i per promocionar conjuntament l’economia circular que s’estableix fins al 31 de desembre de 2019 i que podrà renovar-se anualment fins a un màxim de dues vegades.

L’economia circular és un dels eixos tant en l’àmbit nacional com en l’internacional per respondre a les problemàtiques mediambientals de la societat actual. És una estratègia que té per objectiu reduir tant l'entrada dels materials com la producció de deixalles verges, tancant els cicles o fluxos econòmics i ecològics dels recursos. El juny del 2017 es va organitzar a Andorra una jornada internacional sobre economia circular que ja va comptar amb la participació del president de l’Institut de l’economia circular, i en la qual ja es va incidir en la necessitat que Andorra s’integri en un circuit transfronterer d’economia circular, per la impossibilitat de fer-ho només en l’àmbit nacional.

Així doncs, el conveni signat aquest dilluns, en presència del director general de l’Institut de l’economia circular de França, Christophe Debien; el president de la Federació europea pel clima i l’economia circular, Stéphane Murignieux, i del director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, permetrà a Andorra dotar-se d’una estratègia global d’economia circular i d’eines de pilotatge integrades adaptades al context andorrà. Així mateix, ajudarà a posar en marxa accions de sensibilització, animació, difusió i acompanyament amb la finalitat de contribuir de manera eficaç a consolidar i a desenvolupar el paràmetre d’economia circular en el si dels projectes i activitats que duen a terme els actors presents a Andorra.

Lambert ha destacat l’interès en aplicar polítiques d’economia circular i ha valorat que Andorra podria tenir un rol essencial i exemplar en aquesta matèria a nivell del Pirineu. El ministeri disposa d’un Pla nacional de residus realitzat el 2001 i amb uns objectius fixats per al 2020. Aquestes polítiques medi ambientals arriben al seu termini i cal establir molt properament noves orientacions en base a una economia no lineal. L’economia circular constitueix una oportunitat d’optimització de la utilització de recursos, de reforç de l’atractivitat dels territoris i de creació de llocs de treball i l’INEC considera que el territori andorrà és propici per a la promoció de l’economia circular de forma ràpida i eficaç.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte