Diari digital d'Andorra Bondia
Els consellers generals liberals, Ferran Costa, Judith Pallarés i Jordi Gallardo, en una sessió del Consell General.
Els consellers generals liberals, Ferran Costa, Judith Pallarés i Jordi Gallardo, en una sessió del Consell General.

Cambra, CEA i EFA, en desacord amb la retirada d’esmenes d’LdA


Escrit per: 
Redacció/Agències/Foto: Jonathan Gil

La Cambra de Comerç, la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i l’Empresa Familiar Andorrana (EFA) han fet arribar una carta al president del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, per mostrar la seva sorpresa i el desacord amb el fet que el grup parlamentari liberal hagi retirat les esmenes que havia formulat al projecte de llei de modificació de la Llei de l’impost sobre societats. 
Les propostes havien estat impulsades per les tres associacions a través del grup amb l’objectiu d’enriquir el debat parlamentari. En la carta, signada pels tres presidents de les entitats, afirmen que el fet d’haver estat retirades aquestes esmenes impossibilita la millora de l’esborrany de la modificació de l’esmentat text legislatiu. Així mateix, indiquen que “el debat polític en el si de la seva formació no hauria d’afectar el fons de la reforma”, tot i que reiteren la seva col·laboració amb el grup parlamentari. 
De fet, el conseller general d’Unió Laurediana-Independents de la Massana Carles Naudi d’Areny-Plandolit ja havia retret el febrer passat al president del grup liberal que hagués demanat a Sindicatura la retirada de les esmenes que el mateix Naudi, en nom del grup liberal, havia presentat al projecte de llei de modificació de l’impost sobre societats i que, a més a més, ho hagués fet sense ni tan sols haver-li comunicat ni que fos per la “mínima cortesia parlamentària”.
Gallardo havia sol·licitat la retirada de les esmenes a través d’una carta enviada a Sindicatura el 26 de gener passat, és a dir, després de l’escissió del grup liberal i el pas de cinc parlamentaris al grup mixt.
Per això, en aquell moment Naudi va qualificar el gest de Gallardo de “venjança política”, ja que, segons va explicar, en les comunicacions internes entre els membres del grup liberal, abans de l’escissió, mai s’havien oposat a la presentació d’aquestes esmenes, i va lamentar que s’hagi fet feina per a res.
Així, Naudi, que fins i tot s’havia reunit també per treballar les esmenes amb representants d’Andorran Banking, va lamentar “el flac favor al món de la cultura i de l’esport” que es feia amb la retirada de les esmenes. I és que hi proposava una modificació de l’article 43 de la Llei de l’impost de societats per tal que les despeses de les empreses vinculades a patrocinis i subvencions a entitats esportives i culturals poguessin deduir-se, en part, a l’hora de pagar l’impost de societats. 
En altres esmenes, per exemple, es plantejava un nou redactat per a l’article 6 del projecte de llei, que suprimeix el règim especial de societats de gestió i inversió financera intragrup de la llei vigent per mantenir aquest règim.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte